Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ειδική στρατιωτική διοίκηση για τη Συρία δημιούργησε η Τουρκία – Βήματα προσάρτησης “βλέπουν” τα ΗΑΕ…

Ο τουρκικός στρατός δημιούργησε μια νέα βάση στην περιοχή Jabal Al-Akrad κοντά στη βόρεια πόλη Λατάκια της Συρίας, όπως αποκάλυψε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τη Δευτέρα…

H νέα βάση προορίζεται να υπονομεύσει την κίνηση του συριακού στρατού προς την περιοχή γύρω από τα Λατάκια. Ο ακριβής αριθμός των τουρκικών βάσεων στη βόρεια Συρία δεν είναι γνωστός.

Τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι ο στρατός έχει δημιουργήσει μια κεντρική στρατιωτική ηγεσία για τις δυνάμεις του που υπηρετούν στη Συρία με επίκεντρο την Αντιόχεια. Η ηγεσία είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση της συριακής επικράτειας που ελέγχεται από την Τουρκία και την προστασία του συριακού λαού που έχει υποστεί βαριές επιθέσεις από δυνάμεις του καθεστώτος. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, Rai Al-Youm, πιστεύει ότι αυτό το βήμα μπορεί να είναι η πρώτη κίνηση στην προσάρτηση της περιοχής από την Τουρκία.

Η εφημερίδα που εδρεύει στα ΗΑΕ ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεν σέβεται την τουρκο-ρωσική συμφωνία σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στο βόρειο τμήμα της Συρίας που υπεγράφη τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Η κυβέρνηση των ΗΑΕ λέγεται ότι εργάζεται εναντίον της Τουρκίας σε διάφορα μέτωπα.

capital.gr

Shares