Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Αρμενία προς Ρωσία: ”Εάν χρειαστεί θα σας ζητήσουμε στρατιωτική βοήθεια!” – ”Καίγονται” μέσα στα τανκ οι Αζέροι…

Πρόεδρος Αρμενίας: ”Η Τουρκία έστειλε F-16”…

”Η Αρμενία είναι έτοιμη να ζητήσει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία, αλλά δεν βλέπει κανένα λόγο να το κάνει αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Πρεσβευτής της Αρμενίας στη Μόσχα Βαρντάν Τογκανάν, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Govorit Moskva.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ”το Ερεβάν και η Μόσχα, συνεχίζουν να ενισχύουν την αμυντική τους συνεργασία.” “Πιστεύουμε ότι εάν προκύψει ανάγκη, θα ζητήσουμε από τη Ρωσία πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια. Αυτή την στιγμή όμως δεν πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε στρατεύματα”, πρόσθεσε.

Οι Αρμένιοι καίνε τους Αζέρους

Συνεχίζονται τα θανατηφόρα πλήγματα κατά των Αζέρων Τούρκων στο μέτωπο της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Οι ΕΔ της Αρμενίας έδωσαν στη δημοσιότητα από τις συγκρούσεις, που δείχνουν το μέγεθος της κατασυροφής για το Αζερμπαϊτζάν. Η εκπρόσωπος του αρμενικού ΥΠΑΜ, σε ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, επισημαίνει ότι, οι μάχες συνεχίζονται κατά μήκος του μετώπου με διαφορετική ένταση.

Οι αμυντικές δυνάμεις του Αρτσάχ πραγματοποιούν επιτυχώς τιμωρητικές ενέργειες, γράφει.

”Το ηθικό των στρατιωτικών μας είναι υψηλό” τονίζει η Στεπανιάν.

Δηλώσεις προέδρου της Αρμενίας

”Η Αρμενία αντιμετωπίζει καθημερινά απειλές από το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και από την Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ,” δήλωσε ο Πρόεδρος της Αρμενίας.

”Η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως το Αζερμπαϊτζάν μέσω των drone της, των των μισθοφόρων της, ενώ έχει ρίξει στις μάχες και τα F-16.”

”Για κάθε Αρμένιο, αυτό είναι ένα είδος επιστροφής του φαντάσματος. Γιατί το λέω φάντασμα, γιατί αυτό είναι το φάντασμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που πριν από 105 χρόνια ήταν υπεύθυνη για τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Δεν υπάρχει τρόπος να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτή η γενοκτονία”, πρόσθεσε.

pentapostagma.gr/Ανδρέας Μουντζουρούλιας

 

Shares