Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Εξέδωσε NAVTEX & “τερμάτισε” την προκλητικότητα της η Άγκυρα: Έλληνες πάρτε τον στρατό από τα νησιά σας-Παραβιάζετε την Συνθήκη της Λωζάνης…

Έβγαλαν και…NAVTEX…

Eπιμένουν να προκαλούν οι Τούρκοι με κατευθυνόμενα άρθρα στα ΜΜΕ τους. Από το πρωί οι ”γείτονες” για άλλη μία φορά αναφέρονται στην Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά και στην αποστρατικοποίηση των νησιών μας, καθώς η Άγκυρα επιμένει να ισχυρίζεται πως η χώρα μας παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες! Μάλιστα, το ακούσαμε και αυτό.

Η αλήθεια είναι μία βέβαια. Η τουρκική πολιτική ηγεσία κινούμενη βάσει σχεδίου, στοχοποιεί ευθέως όλα τα ελληνικά νησιά “πρώτης γραμμής” στο Αιγαίο , σε μια προσπάθεια να “γεμίσει το καλάθι”των διεκδικήσεων της με την Ελλάδα, και να αποκομίσει ότι καλύτερο μπορέσει στην συνέχεια.

Τι προκύπτει όμως από την μανία των Τούρκων για αφοπλισμό των νησιών; Η Άγκυρα προφανώς φοβάται τις ΕΔ. Γνωρίζει από πρώτο ”χέρι” πως δεν μπορούν να υλοποιηθούν τα σχέδιά της, καθώς μπροστά τους θα βρεθεί η ελληνική πολεμική μηχανή.

Η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη για πόλεμο. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν καλά. Ξέρουν πως εάν κάνουν το λάθος θα υποστούν βαρύτατες απώλειες.

Η Άγκυρα με αυτές τις αναφορές έχει και έναν άλλον στόχο. Θέλει να διεθνοποιήσει το ζήτημα, με σκοπό να αλλάξει το status quo στην περιοχή, διότι έχουν ”μυριστεί” ότι η Ελλάδα πιθανόν θα ανακηρύξει ΑΟΖ και θέλουν να είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν την απειλή τους ακόμη και με πολεμικό επεισόδιο, για να πετύχουν να υφαρπάξουν ελληνική θαλάσσια περιοχή σε Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο με σκοπό να διχοτομήσουν το ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Δεν πρόκειται όμως να πετύχουν απολύτως τίποτα διότι η απάντηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων θα είναι δυσανάλογα ισχυρή.

Η Yeni Safak αναφέρει λοιπόν πως η χώρα μας παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης και πως δεν θα πρέπει να διεξάγει ασκήσεις σε Σάμο, Χίο και Ψαρά.

Μάλιστα εξέδωσαν και NAVTEX, όπου αναφέρει ότι η Χίος και η Σάμος «παραβιάζουν» το καθεστώς αποστρατικοποίησης που προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923. Τη συγκεκριμένη Navtex σχολιάζει ιδιαιτέρως ο σημερινός τουρκικός τύπος που παρατηρεί ότι για πρώτη φορά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κάνουν μια τέτοια ευθεία αναφορά στη συνθήκη της Λωζάνης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την αναφορά ως «σημαντικό βήμα».

”Η Ελλάδα παραβιάζει τα πάντα, πρέπει να πάρει τον στρατό της από την περιοχή.”

Μάλιστα πήραν συνέντευξη από την καθηγήτρια Emete Gözügüzelli, η οποία ανέφερε τα εξής:

”Οι ενέργειες της Αθήνας δείχνουν ότι δεν αποδέχεται τις υπάρχουσες συμφωνίες!”

Την σκυτάλη των προκλήσεων εν συνεχεία παρέλαβε ο γνωστός πρώην ναύαρχος Cem Gürdeniz, ο οποίος ανέφερε:

”Η Ελλάδα έχει φορτώσει με στρατιώτες τα συγκεκριμένα νησιά (Σάμος, Χίος, Ψαρά) παράνομα. Η Ελλάδα κάνει ασκήσεις σε δικές μας περιοχές και αυτό πρέπει να σταματήσει”

Μεγάλη αγωνία έχουν οι Τούρκοι και αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον.

Δείτε το πρωτοσέλιδο της YeniSafak:

 

 

 

 

pentapostagma.gr/Α.Μουντζουρούλιας

Shares