Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εξαϋλώθηκε στόλος ουκρανικών MiG-29 σε αεροπορική βάση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις κατέστρεψαν τουλάχιστον δέκα στρατιωτικά αεροσκάφη πρώτης γραμμής


Ένα βίντεο που δείχνει τις συνέπειες των ρωσικών πυραύλων που άφησαν την ουκρανική αεροπορική βάση σε ερείπια και κατέστρεψαν πολλά ουκρανικά στρατιωτικά αεροσκάφη γίνεται viral στο διαδίκτυο. Το βίντεο, το οποίο φαινόταν να εμφανίστηκε στις 16 Φεβρουαρίου, παρουσίαζε την έκβαση της πυραυλικής επίθεσης σε στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τις αναφορές, η στρατιωτική βάση, όπου βρίσκονται πολλά μαχητικά αεροσκάφη, καταστράφηκε ουσιαστικά σε έναν μόνο γύρο επιθέσεων με πυραύλους. Ένα μαχητικό αεροπλάνο φαίνεται στα πλάνα αναποδογυρισμένο, πιθανότατα από τα ωστικά κύματα που προκάλεσαν οι εκρήξεις.

Στο βίντεο, πολλά μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου ενός MiG-29, διακρίνονται σε κατεστραμμένη κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις κατέστρεψαν τουλάχιστον δέκα στρατιωτικά αεροσκάφη πρώτης γραμμής. Για ευνόητους λόγους, τα περισσότερα αεροσκάφη δεν μπορούν να αποκατασταθούν, αλλά η αεροπορική βάση θα μπορούσε να ανακατασκευαστεί για μελλοντική χρήση ακόμη και χωρίς μαχητικά αεροσκάφη. Με βάση την καταστροφή που είναι ορατή στο βίντεο, φαίνεται ότι έχει καταστραφεί και η γύρω υποδομή, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης αποθήκευσης των πυρομαχικών.

Η ακριβής ημερομηνία και τοποθεσία του βίντεο παραμένει άγνωστη. Το βίντεο φέρεται να καταγράφηκε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η ουκρανική πλευρά το δημοσιοποίησε πρόσφατα.

Εν τω μεταξύ, κορυφαίοι Ουκρανοί αξιωματούχοι προβλέπουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα εξαπολύσουν εκτεταμένες πυραυλικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας πριν από την πρώτη επέτειο της εισβολής. Ο Mykhailo Podolyak, ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στις 18 Φεβρουαρίου ότι αναμένει από τη Ρωσία να εξαπολύσει επιθέσεις κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων εναντίον του έθνους του από Τρίτη έως Παρασκευή.

Στις 18 Φεβρουαρίου, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός είχε ξεκινήσει πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αστικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Χμελνίτσκι της δυτικής Ουκρανίας. Υπάρχει μια εγκατάσταση πυρηνικής ενέργειας σε αυτήν την περιοχή. Ωστόσο, την Κυριακή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι δυνάμεις του εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ με βάση τη θάλασσα σε μια στρατιωτική εγκατάσταση και μια αποθήκη πυρομαχικών στο Χμελνίτσκι.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, ένα ερευνητικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, παρατήρησε ότι η Ρωσία μπορεί να επιχειρήσει να αναγκάσει έκτακτες διακοπές λειτουργίας πυρηνικών σταθμών στην Ουκρανία.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares