Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Έξαλλη η Μόσχα με Άγκυρα: Τουρκικό KC-135R ανεφοδίασε αμερικανικό Β1-Β κοντά στην Κριμαία – Βίντεο…..

Επικίνδυνα παιχνίδια παίζει η Άγκυρα και προσωπικά ο Ερντογάν με την Κριμαία και τους Τάταρους


Τουρκικό αεροσκάφος Boeing KC-135R Stratotanker ανεφοδίασε στον αέρα το αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B που πετούσε κοντά στην Κριμαία κατά τη διάρκεια της αποστολής του προκαλώντας πολύ “άγρια” την Μόσχα.

Η Τουρκία φυσικά ανήκει στο ΝΑΤΟ και τέτοιες ασκήσεις αποτελούν ρουτίνα σύμφωνα με ειδικούς, μόνο που η προσέγγιση της Κριμαίας ακουμπάει τις “ευαίσθητες χορδές” του Κρεμλίνου.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι στο Κρεμλίνο έχουν εντοπίσει μια πολύ μεγάλη μεταστροφή της Άγκυρας προς την Δύση και το χθεσινό περιστατικό κοντά στην Κριμαία απλώς ήταν το “κερασάκι στην τούρτα”.

Πιο πριν, με αφορμή το ζήτημα των χιλιάδων Τουρκογενών Τάταρων της Κριμαίας και το πατρονάρισμα τους από τον Ερντογάν, είχαμε έκτακτη ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, κάτι που δείχνει ότι Πούτιν και Ερντογάν είναι στα “μαχαίρια” ότι και να λένε κάποιοι.

Ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ:

“Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία μια σειρά προκλητικών ενεργειών για την αναγκαστική επανεγκατάσταση των Τάταρων της Κριμαίας το 1944.

Οι περισσότερες από αυτές τις ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στο διαδίκτυο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι αντι-Ρώσοι εξτρεμιστές δεν μπόρεσαν να απέχουν από ανεπιθύμητους ισχυρισμούς για αυτό το τραγικό ζήτημα.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι μαζί τους συμμετείχε και ένας αριθμός Τούρκων αξιωματούχων που τόλμησαν να κάνουν εξωφρενικούς παραλληλισμούς, μεταξύ των σταλινικών αντιποίνων και της τρέχουσας πολιτικής της Ρωσίας έναντι της Κριμαίας.

Προφανώς, μια τέτοια συμπεριφορά δεν βοηθά στην επίλυση του έργου της περαιτέρω οικοδόμησης πολύπλευρης εταιρικής σχέσης που έχει τεθεί από τους προέδρους της Ρωσίας και της Τουρκίας και καθορίζονται σε σχετικά διμερή έγγραφα. Η συμμετοχή ​​της Άγκυρας στην αντι-ρωσική εκστρατεία δεν ταιριάζει με τη δική της προσέγγιση στην ιστορία της.

Προτρέπουμε τον τουρκικό κράτος και την πολιτική ελίτ, καθώς και τους Τούρκους κατοίκους με ρωσικούς δεσμούς, να έχουν μια πιο αντικειμενική εικόνα των περίπλοκων γεγονότων του 20ού αιώνα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θλιβερές ημερομηνίες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για παροδικά πολιτικά ζητήματα σκοπιμότητας, αλλά πρέπει να προάγουν την προσέγγιση με βάση την κοινή ιστορική μνήμη και το πεπρωμένο”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι Τούρκοι οι οποίοι ευθύνονται για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων, κουνούν το δάκτυλο στην Ρωσία για το ζήτημα των Τάταρων της Κριμαίας, τους οποίους αρχικά είχε μεταφέρει στην περιοχή αυτή τον 15ο αιώνα ο Σουλεϊμάν ο αποκαλούμενος και Μεγαλοπρεπής.

Αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας “συνόδευσαν” το αμερικανικό υπερηχητικό στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B πάνω από τη Βαλτική και την Μαύρη Θάλασσα.

Ρωσικά αεροσκάφη Su-27P και Su-30SM της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας απογειώθηκαν και πλησίασαν το αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό το οποίο κινήθηκε από την Πολωνία έως την Μαύρη θάλασσα σε μια ομολογουμένως “τολμηρή” πορεία κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Τα ρωσικά ραντάρ πήραν “φωτιά” μετά τον εντοπισμό κοντά στα ρωσικά σύνορα αμερικανικού αεροσκάφους B-1B Lancer, το οποίο διέσχισε για πρώτη φορά τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, κατευθυνόμενο προς την Κριμαία.

Το B-1B συνόδευσαν και ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη μαζί με το βρετανικό αεροσκάφος Sentinel R.1.

Το Sentinel R.Mk 1 παρέχει επιτήρηση πεδίου μάχης μεγάλης εμβέλειας, παρέχοντας κρίσιμες πληροφορίες και παρακολούθηση στόχων.

Τα δύο αεροσκάφη απογειώθηκαν από ιταλικές και βρετανικές στρατιωτικές βάσεις, αντίστοιχα και διέτρεξαν απόσταση 100 χλμ έως την δυτική ακτή της Κριμαίας.

Παράλληλα λοιπόν με το Αιγαίο και τα τουρκικά σχέδια για εξορύξεις έχουμε ένταση και στην Μαύρη θάλασσα μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας στην οποία συμμετέχουν και οι Τούρκοι.

Πρόκειται σαφώς για επιχείρηση στοχοποίησης κατά της Χερσονήσου αυτής από την Ουάσιγκτον, με την Τουρκία να αποτελεί το κομβικό “παίκτη” στα σχέδια αυτά λόγω και Τάταρων.

https://twitter.com/Some_Sun/status/1266299748585095169

 

 

ΠΗΓΗ

 

Shares