Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Ευρωβουλευτής επικρίνει την Φον ντε Λάιερ για την «Κινεζοποίηση της Ευρώπης»

Europarlamentarul Cristian Terheș a pierdut procesul deschis la CEDO, unde  a reclamat statul pentru că a impus carantina generală din primăvara lui  2020 - HotNews.ro

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανανέωσε την Πέμπτη τα Πιστοποιητικά Covid Green για έναν ακόμη χρόνο, σε μια κίνηση που ένας βουλευτής (βουλευτής) αποκαλεί «ψηφιακή τυραννία».


«Τα Ψηφιακά Πράσινα Πιστοποιητικά ήταν το πρώτο μέσο που επιβλήθηκε από την [Πρόεδρο της ΕΕ] Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που οδηγεί στην κινεζική καταστροφή της Ευρώπης και σε μια ψηφιακή τυραννία», δήλωσε ο Κρίστιαν Τέρχες, βουλευτής που εκπροσωπεί τη Ρουμανία και τους Χριστιανοδημοκράτες Εθνικούς Αγρότες. ‘ Κόμμα.

«Το 2021, ο Επίτροπος Ντιντιέ στάθηκε εδώ σε αυτήν την Ολομέλεια και είπε «το κοινοβούλιο πρέπει να κινηθεί γρήγορα χωρίς συζητήσεις για να περάσει το Πράσινο Πιστοποιητικό προκειμένου να «σώσει ανθρώπους»», συνέχισε ο Terhes. «Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών πίστεψε αυτή την ψευδή αφήγηση και ψήφισε υπέρ του Πράσινου Πιστοποιητικού. Η χρήση αυτού του πιστοποιητικού τον τελευταίο χρόνο απέδειξε ότι ο πραγματικός σκοπός του δεν είχε ιατρικούς λόγους, αλλά να «εξημερώσει» τους πολίτες σε συμμόρφωση και υποταγή».

Την Πέμπτη, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αγνόησε την παθιασμένη ομιλία του Terhes και ενέκρινε τη συμφωνία με τα κράτη μέλη για παράταση του νομικού πλαισίου του ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ για τον COVID για άλλους 12 μήνες.

«Οι ευρωβουλευτές υποστήριξαν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 13 Ιουνίου, η οποία στοχεύει στην αποτροπή περιορισμών στην ελεύθερη κυκλοφορία της ΕΕ σε περίπτωση νέων παραλλαγών ή άλλων απειλών που σχετίζονται με την πανδημία, με 453 ψήφους υπέρ, 119 κατά και 19 αποχές (πολίτες της Ένωσης) και 454 υπέρ, 112 κατά και 20 αποχές (υπήκοοι τρίτων χωρών)», ανακοίνωσε η Ε.Ε. «Οι τρέχοντες κανόνες, οι οποίοι επρόκειτο να λήξουν την επόμενη εβδομάδα, θα ισχύουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023».

«Σε απάντηση στο αίτημα του Κοινοβουλίου, το κείμενο αναφέρει ότι τα κράτη μέλη δεν πρέπει να περιορίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία των κατόχων EUDCC με τρόπο δυσανάλογο ή μεροληπτικό», συνέχισε η ΕΕ. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αξιολογήσει τον αντίκτυπο του EUDCC στην ελεύθερη κυκλοφορία και τα θεμελιώδη δικαιώματα έως το τέλος του 2022 και μπορεί να προτείνει την κατάργησή του, εάν το επιτρέπει η κατάσταση της δημόσιας υγείας, με βάση τις πιο πρόσφατες επιστημονικές συμβουλές του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων και Ελέγχου (ECDC) και της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας».

Αυτή η δημοσκόπηση σάς παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο premium πολιτικό ενημερωτικό δελτίο μας. Καταργήστε την εγγραφή σας ανά πάσα στιγμή.
Δεν υπάρχει γνωστό εμβόλιο Covid που να εμποδίζει την εξάπλωση του ιού, επομένως, τα «διαβατήρια Covid» είναι ιατρικά άσχετα.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε την απόφαση του σώματος την περασμένη εβδομάδα να δεχθεί την Ουκρανία ως υποψήφια για ένταξη στο μπλοκ των 27 μελών.

«Οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να πεθάνουν για την ευρωπαϊκή προοπτική», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες. «Θέλουμε να ζήσουν μαζί μας το ευρωπαϊκό όνειρο».

Η Ursula von der Leyen έκανε την ανακοίνωση φορώντας ένα κίτρινο μπλέιζερ πάνω από μια μπλε μπλούζα, που αντιπροσωπεύει τα ουκρανικά χρώματα.

«Είναι το πρώτο βήμα στην πορεία ένταξης στην ΕΕ που σίγουρα θα φέρει τη νίκη μας πιο κοντά», έγραψε σε tweet ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky .

Κρίμα που η νίκη δεν σημαίνει ότι τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών θα γίνονται σεβαστά και θα προασπίζονται. Πράγματι, η κινεζοποίηση της Ευρώπης.

 

Πηγή: elamerican.com

Shares