Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Ευρωπαϊκή προδοσία ανοίγει διάπλατα την πόρτα της τουρκικής εισβολής στην Ελλάδα

Μία απίστευτη μεθόδευση τουρκικής έμπνευσης στο ευρωκοινοβούλιο αφήνει την Ελλάδα έρμαιο της Τουρκίας ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες στην επερχόμενη τουρκική εισβολή.

Δείχνει όμως και πόσο μεθοδικά λειτουργεί η Τουρκία, η οποία με άφθονο χρήμα, λόμπινγκ και προπαγάνδα καταφέρνει να κάνει ακόμα και το ευρωκοινοβούλιο να λειτουργεί υπέρ της!

Τα τελευταία δύο χρόνια λοιπόν η Τουρκία λειτούργησε με μοναδικό στόχο να ακυρώσει το άρθρο 42 της συνθήκης της ΕΕ, άρθρο που εκμεταλλεύθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση προκειμένου να φέρει την Frontex αλλά και το ΝΑΤΟ ως προέκτασης της στο Αιγαίο. Η εξέλιξη αυτή που ολοκληρώθηκε το 2016, αποτελούσε την μεγαλύτερη ήττα της Τουρκίας τις τελευταίες δεκαετίες. Όχι τόσο για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών, αλλά κυρίως επειδή για πρώτη φορά μετά το 1997, το ΝΑΤΟ λειτουργώντας ως προέκταση της FRONTEX αποδέχθηκε πλήρως την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, ακυρώνοντας στην πράξη τις γκρίζες ζώνες που είχε «αποδεχτεί» το καθεστώς Σημίτη στο Ελσίνκι και τη Μαδρίτη.

Επειδή η Frontex είναι ευρωπαϊκός οργανισμός, επιχειρούσε στα εύρος της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, όπως αυτή ορίζεται από την Ελλάδα ως κράτος – μέλος της ΕΕ.

Με απλά λόγια, οι νατοϊκές δυνάμεις επιχειρούσαν ακόμα και στα Ίμια υπό ελληνική διοίκηση. Προκαλώντας ένα καίριο πλήγμα στις τουρκικές επιδιώξεις.

Αυτή ακριβώς την κατάσταση προσπάθησε η Τουρκία πάση θυσία να αποδομήσει. Με κύρια στόχευση την αποπομπή της Frontex από τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα.

Και εδώ φαίνεται το πως λειτουργεί ο μηχανισμός του τουρκικού κράτους διεθνώς. Επί 20 μήνες, η Τουρκία δημιουργούσε πλαστές καταγγελίες για δήθεν κακοποίηση και παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών από το ελληνικό κράτος με τη συνέργεια της Frontex.

Έφτιαχναν χαλκευμένα βίντεο με δήθεν καταγγελίες μεταναστών για κακομεταχείριση από τις ελληνικές αρχές και την Frontex τα οποία δεν άντεχαν στην κοινή λογική.

Και όμως, με την συντονισμένη δράση τουρκικού κράτους και παρακράτους, την δράση ύποπτων ΜΚΟ που φυσικά δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, τα διάφορα ΜΜΕ και «φιλικούς» δημοσιογράφους, φτάσαμε στο σημείο το ίδιο το ευρωκοινοβούλιο να υπηρετεί τα βρόμικα συμφέροντα της Τουρκίας.

Με ένα πόρισμα – ντροπή, το ευρωκοινοβούλιο αποδέχεται την τουρκική προπαγάνδα και ανοίγει μία τεράστια κερκόπορτα στην συνοχή της ίδιας της Ευρώπης.

Σε αυτό το πόρισμα το ευρωκοινοβούλιο κατηγορεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά κυρίως την Frontex για δήθεν συγκάλυψη αλλά και συμμετοχή της σε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά της Ελλάδας!

Αποδέχεται τους άθλιους ισχυρισμούς της Τουρκίας, για διάπραξη παρανομιών και εγκλημάτων από την Ελλάδα στο Αιγαίο, συκοφαντεί τον επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λετζέρι για «συνέργεια» σε «εγκλήματα»!

Και καταλήγουν στην «ταμπακέρα»: Το ενδεχόμενο αναστολής της δράσης της Frontex στο Αιγαίο!

Δηλαδή το ευρωκοινοβούλιο επιχειρεί να καταργήσει το άρθρο 42 της συνθήκης της ΕΕ περί συλλογικής άμυνας, υπηρετώντας το σχέδιο της Τουρκίας, εγκαταλείποντας την υποχρέωση της να υπερασπιστεί τα σύνορα ενός κράτους μέλους της ΕΕ.

Την ίδια στιγμή που η Τουρκία απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα με εισβολή.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει και να κατονομάσει όσους δολίως υπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα, πριν να είναι αργά…

 

newsbreak.gr

Shares