Τετάρτη , 20 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Ευρωπαϊκή Ένωση: Καταδικάζει την προκλητικότητα της Τουρκίας ΑΛΛΑ ΔΕΝ επιβάλλει κυρώσεις – Θέλει “εποικοδομητικό διάλογο” (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κάλεσμα των ευρωβουλευτών για εποικοδομητικό διάλογο…

Σε εποικοδομητικό διάλογο θέλουν και ευελπιστούν οι ξενοι Ευρωβουλευτές να σύρουν Ελλάδα και Τουρκία με την τελευταία να παραβιάζει κατάφωρα κάθε έννοια Δημοκρατίας και Διεθνούς δικαίου.

Παρά την παραδοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας αποτελούν ένα μόνιμο βραχνά, αρνούνται πεισματικά να επιβάλλουν κυρώσεις για τις οποίες μόνο λόγος γίνεται για τους τελευταίους μήνες.

Με “χάδια” στην πλάτη του Ερντογάν καλούν την Τουρκία να αυξήσει την αξιοπιστία της σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Δημοκρατίας, Διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία καταστρατηγούνται σε όλο το εύρος της Τουρκίας.

Οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας είναι τεταμένες εξαιτίας των καθημερινών προκλητικών και παράνομων εναέριων παραβιάσεων του Εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας, τη διεξαγωγή ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο καθώς και την απειλή για Αποχώρηση από το Σύμφωνο μετανάστευσης που επικυρώθηκε το 2016.

Βλέπουμε λοιπόν πως οι Ευρωβουλευτές και κατ’ επέκταση η Ευρωπαϊκή Ένωση, καταδικάζει μεν τις ενέργειες της Τουρκίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν δείχνει τη διάθεση να επιβάλλει κυρώσεις.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares