Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ευρωπαϊκά ΜΜΕ για αμερικανικές εκλογές: «Στενή μονομαχία», αποτέλεσμα στην «κόψη του ξυραφιού»

Για ένα αποτέλεσμα πραγματικά στην «κόψη του ξυραφιού» κάνουν λόγο τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, αναφορικά με τις Αμερικανικές εκλογές, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές ποιος θα είναι ο τελικός νικητής…

Η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί σε όλες τις πολιτείες – θα πάρει ίσως μέρες, τουλάχιστον όσον αφορά στις επιστολικές ψήφους – με τον Τραμπ να δηλώνει πως θα καταφύγει στην δικαιοσύνη για να δικαιωθεί. Άγνωστο ακόμη παραμένει το ποιος θα είναι ο επόμενος Αμερικανός πρόεδρος – αν και ο Μπάιντεν έχει μέχρι στιγμής 238 εκλέκτορες έναντι 213 του Τραμπ , καθώς όλα κρίνονται από τις πολιτείες – κλειδιά.

Εκλογές ΗΠΑ 2020 : Έτσι “γύρισε” τις προβλέψεις ο Τραμπ

Le Figaro: «Ο κόσμος κρατά την αναπνοή του»

Το ασαφές αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών τονίζουν πολλά γαλλικά ΜΜΕ. Η Le Monde κάνει λόγο για μια «πολύ στενή μονομαχία», ενώ η Libération και η Les Échos προειδοποιούν πως δεν πρέπει να προχωράμε σε πρώιμα συμπεράσματα.

Η Le Figaro, από την πλευρά της γράφει:«Μετά τον ανεμοστρόβιλο Τραμπ, ο κόσμος κρατά την αναπνοή του» ενώ η Le Parisien, προβλέπει πως «η αγωνία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή».

Μια πιο απαισιόδοξη νότα δίνει το ραδιόφωνο της France Inter, σημειώνοντας πως «δεν υπήρχε κύμα δημοκρατίας όπως περίμεναν κάποιοι σχολιαστές» προσθέτοντας πως «αυτό είναι το χειρότερο σενάριο διότι κάθε πλευρά διεκδικεί την νίκη».

Sky News: «Στην κόψη του ξυραφιού»

«Όλα κρέμονται στο νήμα» γράφει σε τίτλο της η ιταλική Corriere della Sera, με την Repubblica να προσθέτει πως το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να πάρει μέρες για να ανακοινωθεί. «Οι ΗΠΑ κρατούν την ανάσα καθώς η ψηφοφορία αφήνει την χώρα χωρίς ηγέτη» γράφει η La Stampa.

Στον Τύπο της Μεγάλης Βρετανίας, το BBC αναφέρει πως «οι εκλογές πάνε στο νήμα, καθώς ο Τραμπ λανθασμένα, κάνει λόγο για απάτη», ενώ το Sky News κάνει λόγο για αποτέλεσμα στην «κόψη του ξυραφιού».

Η Daily Mai έχει ως κεντρικό θέμα την «απάτη» που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ προσθέτοντας πως ακόμη καταμετρούνται ψήφοι σε πολιτείες – κλειδιά, όπως και η Guardian.

Η γερμανική Bild γράφει: «Όλο και περισσότεροι παρατηρητές που είχαν προηγουμένως δει μια σαφή νίκη του Μπάιντεν, αναρωτιούνται: Μπορεί ο Τραμπ να τα καταφέρει;»

Εκλογές ΗΠΑ 2020 | Διαψεύστηκαν τα σενάρια για άνετη νίκη του Μπάιντεν

Πηγή: iefimerida.gr

Shares