Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022

Ευλογιά των πιθήκων: Στασιμότητα στα κρούσματα στην Ελλάδα

Σε μηνιαία βάση θα γίνεται στο εξής, η ενημέρωση για τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Χωρίς μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, είναι ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων. Από την έναρξη της καταγραφής τα κρούσματα ανέρχονται σε 82. Είναι όλοι άνδρες, με από 19 έως 61 ετών και διάμεση ηλικία τα 37 έτη. Από αυτούς, 23 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (28%). Σημειώνεται ότι τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

Το Μάιο του 2022 καταγράφηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ευλογιάς πιθήκων σε μη ενδημικές χώρες. Συνολικά, στην Ευρώπη, μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2022 καταγράφηκαν 24.973 κρούσματα της νόσου σε 45 διαφορετικές χώρες.

Ο ΕΟΔΥ σημειώνει ότι λόγω του μικρού αριθμού νέων κρουσμάτων, η έκθεση θα κοινοποιείται σε μηνιαία βάση. Σε περίπτωση αλλαγής της εικόνας του νοσήματος θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares