Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εβγαλαν «μαχαίρια» Σούνακ – Στάρμερ στη Βουλή των Κοινοτήτων-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Στάρμερ συνεχίζει να επιτίθεται στον Ρίσι Σουνάκ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «επιτρέπει σε πολύ πλούσιους ανθρώπους να ζουν εδώ, αλλά να εγγράφονται στο εξωτερικό για φορολογικούς λόγους».

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα και τα μαχαίρια βγήκαν στη Βουλή των Κοινοτήτων με τον ηγέτη των Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ, να επισημαίνει ότι ο Ρίσι Σούνακ «προσποιείται ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων», μετά τις δηλώσεις που έκανε ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Στάρμερ συνεχίζει να επιτίθεται στον Ρίσι Σουνάκ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «επιτρέπει σε πολύ πλούσιους ανθρώπους να ζουν εδώ, αλλά να εγγράφονται στο εξωτερικό για φορολογικούς λόγους». «Δεν χρειάζεται να εξηγήσω στον πρωθυπουργό πώς λειτουργεί το καθεστώς non-dom – γνωρίζει ήδη τα πάντα για αυτό», τόνισε ο σερ Στάρμερ.

Από την πλευρά του πάντως ο Ρίσι Σουνάκ υποστήριξε ότι «θα πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις για να αποκαταστήσει την οικονομική σταθερότητα», προσθέτοντας ότι τα περισσότερα θα ανακοινωθούν στα μέσα Νοεμβρίου.

https://twitter.com/i/status/1585231710580793345

Ο επικεφαλής των Εργατικών πρόσθεσε ακόμη ότι ο Ρίσι Σουνάκ έχει «κάνει μια απαίσια συμφωνία», εμπορεύοντας την εθνική ασφάλεια επειδή φοβόταν να χάσει τις εκλογές. «Μπορεί να υπάρχει ένας νέος Τόρις στην κορυφή, αλλά με τους Τόρις, είναι πάντα “πρώτα το κόμμα, μετά η χώρα”», επισημαίνει ο αρχηγός των Εργατικών.

Κατά την πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή των Κοινοτήτων ως πρωθυπουργός Σούνακ, ο ίδιος δήλωσε, ακόμα, ότι θα ακολουθήσει το μανιφέστο του σε όλα τα επίπεδα.
Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή τόνισε χαρακτηριστικά: «Το σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε στη μακροπρόθεσμη ενεργειακή μας ασφάλεια. Αυτό σημαίνει περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, περισσότερη υπεράκτια αιολική ενέργεια και μάλιστα περισσότερα πυρηνικά. Αυτό θέλει αυτή η κυβέρνηση».

newsbomb.gr

Shares