Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023

Εύα Καϊλή – Ρομπέρτα Μέτσολα: Οι αντιπρόεδροι έχουν εντολή να εκπροσωπούν μόνο το Ευρωκοινοβούλιο

Απάντηση έδωσε η πρόεδρος της Ρομπέρτα Μέτσολα στα όσα φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή σχετικά με τις επαφές της με το Κατάρ.

Η Εύα Καϊλή είπε πως συναντήθηκε με την κυβέρνηση του Κατάρ ενεργώντας εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο, σαν αντιπρόεδρος, και η Ρομπέρτα Μέτσολα σήκωσε το «γάντι».

Υπενθυμίζεται πως η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση Qatar gate περιμένουν να μάθουν σήμερα (14.12.2022) την τύχη τους, αν θα μείνουν στη φυλακή έως τη δίκη τους ή θα αφεθούν ελεύθεροι με όρους (ή βραχιολάκι), με την L’Echo την ίδια ώρα να κάνει λόγο για πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ που έχει βρεθεί στην κατοχή της οικογένειάς της και της ίδιας.

«Η εντολή στους αντιπροέδρους είναι να εκπροσωπούν τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»
Η Εύα Καϊλή υποστηρίζει πως «κάθε κίνηση, επαφή και δήλωση της για το Κατάρ έγινε σε εκτέλεση και εφαρμογή της επίσημης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Εκπρόσωπος της Ρομπέρτα Μετσόλα δήλωσε πως «η σαφής και πάγια εντολή προς όλους τους Αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο».

Ερωτηθείς σχετικά με δηλώσεις του δικηγόρου της Εύας Καϊλή, του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, που αφορούν την Ρομπέρτα Μετσόλα και τη δράση της Εύας Καϊλή ως ευρωβουλευτή και ως αντιπροέδρου, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «οι Αντιπρόεδροι έχουν ως αρμοδιότητές τους, εκτός από άλλα καθήκοντα, και γεωγραφικές περιοχές όπου εκπροσωπούν το Κοινοβούλιο. Η κατανομή των καθηκόντων των Αντιπροέδρων συμφωνήθηκε στην αρχή της θητείας. Στην περίπτωση αυτού του μέλους, ήταν η Μέση Ανατολή».

 

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares