Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Εύα Καϊλή: Ολοκληρώθηκε η ακρόαση – Από λεπτό σε λεπτό η απόφαση για την προφυλάκιση

Το προδικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει από λεπτό σε λεπτό αν η Εύα Καϊλή αφεθεί προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή αν θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Ολοκληρώθηκε περί τις 14:00 ώρα Ελλάδας η ακρόαση της Εύας Καϊλή ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών. Η απόφαση για το αν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή αν θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερη, αναμένεται από λεπτό σε λεπτό.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κρατείται εδώ και περισσοτερο ένα μήνα στις βελγικές φυλακές του Χάρεν, ενώ είχε αιτηθεί προσωρινή αποφυλάκιση με «βραχιολάκι», ωστόσο η εκδίκαση είχε πάρει αναβολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμεινε στην ίδια υπερασπιστική γραμμή που είχε απο την αρχή που βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα». Υποστήριξε δηλαδή ότι δεν γνώριζε τίποτα για την βαλίτσα και τα χρήματα από το δίκτυο του «Qatar-gate» και ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς που πλήττει την αξιοπιστία του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Μαζί της στην δικαστική αίθουσα βρέθηκαν και οι δύο δικηγόροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος.

Παντσέρι: Το μνημόνιο συνεργασίας με τις Αρχές
Η απόφαση του φερομένου ως εγκεφάλου του Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι, να συνεργαστεί με τις βελγικές Αρχές δίνοντας αναλυτικά ονόματα και διευθύνσεις όλων των εμπλεκόμενων, με αντάλλαγμα ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση, φαίνεται πως αλλάζει τα δεδομένα.

Κι ενώ ο πρώην ευρωβουλευτής φέρεται ήδη να έχει ομολογήσει τον χρηματισμό του Βέλγου ευρωβουλευτή Ταραμπέλα με 140.000 ευρώ, ο κύκλος των εμπλεκόμενων διευρύνεται αφού στο Μιλάνο συνελήφθη χθες (17/1) και η λογιστρια του Παντσέρι, η οποία φέρεται να συμμετείχε στο ξέπλυμα υψηλών χρηματικών ποσών.

Η Mόνικα Ροζάνα Μπελίνι που οδηγήθηκε στις φυλακές Salvatore του Μιλάνο, θεωρείται ότι ήταν μέλος του δικτύου που ξέπλενε χρήματα που ερχόνταν από το Μαρόκο και το Κατάρ εδώ και μέρες. Κατηγορείται για εγκληματική δράση διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

 

newsbomb.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares