Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Eurovision 2023: Κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες από τη σκηνή – Η Ουκρανία κλέβει τις εντυπώσεις

Εντυπωσιακά τα πρώτα πλάνα από το στήσιμο της σκηνής για τη φετινή Eurovision στο Λίβερπουλ.

Τα πρώτα πλάνα από τη μεγαλειώδη σκηνή της Eurovision έδωσε νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα η EBU. Σχεδιαστής του φετινού σκηνικού, πάνω στο οποίο 37 καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη θα διαγωνιστούν για την πρωτιά, είναι ο Julio Himede, με προηγούμενη εμπειρία στα βραβεία Grammy και MTV EMA.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Himede, βασικοί άξονες της δημιουργίας του ήταν το μαζί, η γιορτή και η κοινότητα.

«Η αρχιτεκτονική εμπνέεται από μία τεράστια αγκαλιά που ανοίγει τα χέρια της στην Ουκρανία, τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν αλλά και τους καλεσμένους από ολόκληρο τον κόσμο. Εστίασα στις πολιτισμικές πλευρές και ομοιότητες της Ουκρανίας με το Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικότερα με το Λίβερπουλ: από τη μουσική, τον χωρό και την τέχνη μέχρι την αρχιτεκτονική και την ποίηση» δηλώνει ο Julio Himede.

«Είναι καθήκον μας ως σχεδιαστές να ενισχύουμε τις παραστάσεις μέσα από συναρπαστικά οπτικά τοπία, αιχμαλωτίζοντας ταυτόχρονα την καρδιά και την ψυχή του Διαγωνισμού της Eurovision» προσθέτει.

ESC Stage
Ξεπερνώντας τα 450 τετραγωνικά, το εντυπωσιακό σετ της φετινής Eurovision συνδυάζει ακόμη 220 τετραγωνικά μέτρα κινούμενων videowalls, 700 βιντεοπλακίδια δαπέδου, καθώς και περισσότερα από 1500 μέτρα LED φωτισμού.

«Θέλαμε ένα σετ που ο κόσμος θα θυμάται για χρόνια. Είναι τόσο σημαντικό για εμάς οι αποστολές να έχουν τον καλύτερο δυνατό χώρο για να δουλέψουν. Θέλαμε να τους δώσουμε πολλές επιλογές για το στήσιμο της σκηνής» σχολιάζει ο Andrew Cartmell, Executive Producer της Eurovision, εκφράζοντας παράλληλα την χαρά για τη συνεργασία με τον Julio Himede.

No description available.

ESC Stage
Υπενθυμίζουμε πως ο φετινός Διαγωνισμός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στις 9 (Α’ Ημιτελικός), 11 (Β’ Ημιτελικός) και 13 Μαΐου (Μεγάλος Τελικός), ενώ σύμφωνα με την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, Ελλάδα και Κύπρος θα διαγωνιστούν από κοινού στο πρώτο μισό του Β’ Ημιτελικού.

Shares