Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

European Super League: Το… ξανασκέφτονται Σίτι και Τσέλσι; – Θα πιέσει ο Κλοπ τη διοίκηση της Λίβερπουλ;

Το οικοδόμημα της European Super League αποτελεί μια βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά οι αντιδράσεις φαίνεται να έχουν δημιουργήσει τις πρώτες ρωγμές – Σίτι και Τσέλσι εμφανίζονται να κάνουν δεύτερες σκέψεις – Ο Γκάρι Νέβιλ ζητά να ακυρωθεί ο τελικός του Λιγκ Καπ, Σίτι-Τότεναμ…

Από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε το μεγαλεπήβολο σχέδιο για τη δημιουργία της European Super League, μία από τις δυνατές φωνές κατά του συγκεκριμένου σχέδιου ήταν κι αυτή του παλαίμαχου άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκάρι Νέβιλ.

Ο Νέβιλ, ο οποίος πλέον είναι σχολιαστής στο Sky Sports, με ποστάρισμα του στο twitter επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν κάποιες αγγλικές ομάδες να κάνουν δεύτερες σκέψεις για τη συμμετοχή τους στην ESL.

Αν και αρχικά παραδέχθηκε ότι «ο Τζόελ Γκλέιζερ (εκ των ιδιοκτητών της Γιουνάιτεντ) δεν θα κάνει πίσω εύκολα», τόνισε στη συνέχεια: «ο Γιούργκεν Κλοπ και τα αστέρια της Λίβερπουλ μπορούν να πείσουν την ηγεσία της ομάδας. Η Σίτι είναι πιθανόν η πρώτη ομάδα που θα σπάσει. Δεν είναι (αυτή η διοργάνωση) γι’ αυτούς».

Τη συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαίωσε και ο δημοσιογράφος της Daily Mail, Όλιβερ Χολτ ο οποίος αποκάλυψε ότι οι αφόρητες πιέσεις των οπαδών, αλλά κυβερνητικών στελεχών «έχουν οδηγήσει δύο αγγλικές ομάδες στο να είναι έτοιμες να ‘σπάσουν’ καθώς αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους»

Από την πλευρά του ο συμπαρουσιαστής του Νέβιλ και παλαίμαχος άσος της Λίβερπουλ, Τζέιμι Κάραγκερ εξέφρασε την πεποίθηση πως «αν ένας από τους 6 συλλόγους της Premier League αποχωρήσει, τότε το οικοδόμημα της European Super League θα καταρρεύσει».

Γενικότερα το θέμα της ESL έχει προκαλέσει τεράστια αναταραχή στην Αγγλία (που έχει και τις περισσότερες εκπροσώπους) με κυβερνητικά στελέχη να δίνουν νέες διαστάσεις στο όλο θέμα.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη, αν χρειαστεί, ακόμη και να νομοθετήσει κατά της δημιουργίας της European Super League και να επιβάλλει οποιεσδήποτε κυρώσεις κρίνει σκόπιμες για να προφυλάξει τα συμφέροντα του αθλήματος στη χώρα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εκπαίδευσης Γκάβιν Ουίλιαμσον, ενώ στην όλη ιστορία ετοιμάζεται να εμπλακεί και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Για να επανέλθουμε πάντως στον Γκάρι Νέβιλ, ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, μιλώντας χθες στην εκπομπή Sky Sports «Monday Night Football» ζήτησε από τους αρμοδίους να «ακυρώσουν τον τελικό του Λιγκ Καπ αφού παίζουν η Σίτι με την Τότεναμ και οι δύο ομάδες απέδειξαν ότι δεν νοιάζονται για το ποδόσφαιρο μας. Για ποιο λόγο να παίξουν στον τελικό του Λιγκ Καπ; Πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να κοροϊδεύουν τους πάντες και να μην έχουν συνέπειες».

ΠΗΓΗ

Shares