Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024

Europa League: Το πάλεψε η ΑΕΚ, έχασε 2-1 από την ποιοτικότερη Λέστερ…

Η σαφώς πιο ποιοτική Λέστερ λύγισε με 2-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League…

Παρότι η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα μπήκε πολύ καλά στο ματς, πίεζε, ήταν πιστή στο πλάνο της και έδειξε αυτοπεποίθηση, η ποιότητα των Αγγλων έκανε τη διαφορά. Ο Τζέιμι Βάρντι έφυγε σαν… αστραπή στην πλάτη της «κιτρινόμαυρης» άμυνας στο 17′, κέρδισε το πέναλτι από τον Τσιντώτα, και στη συνέχεια ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα.

Η Ενωση αντέδρασε και πάλι, έβγαλε κάποιες φάσεις με τον Λιβάγια, αλλά δεν ισοφάρισε, και οι «αλεπούδες» την τιμώρησαν στο 39′, όταν, μετά από κόρνερ, ο Τσουντουρί βρέθηκε μόνος και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-0.

Οι αλλαγές του Καρέρα στην επανάληψη έβαλαν ξανά στο ματς την ΑΕΚ. Στο 48′ ο Μάνταλος πέρασε εξαιρετικά για τον Τάνκοβιτς, με τον Σουηδό να εκτελεί τον Σμάιχελ για το 2-1. Ενα λεπτό αργότερα, η Ενωση έβγαλε ακόμα μια φάση-καρμπόν, αλλά ο Τάνκοβιτς αστόχησε. Μετά το 70′ η κόπωση κατέβαλε τους «κιτρινόμαυρους», που δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης.

AEK-Λέστερ 1-2

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (85′ Βασιλαντωνόπουλος), Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Ινσούα (85′ Μαχαίρας), Σάκχοφ (85′ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστισιτς, Λιβάγια (46′ Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Λόπες, Ανσαριφάρντ (46′ Ολιβέιρα)

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Φοφανά, Μόργκαν, Φουχς (46′ Τόμας), Ουντέρ (66′ Πράετ), Τσαντουρί (66′ Μεντί), Τίλεμανς, Τζάστιν, Ολμπράιτον, Μάντισον (74′ Μπαρνς), Βάρντι (70′ Ιεανάτσο)

7ος όμιλος
Ζόρια-Μπράγκα 1-2
ΑΕΚ-Λέστερ 1-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

Λέστερ 6
Μπράγκα 6
ΑΕΚ 0
Ζόρια 0

Πηγή: iefimerida.gr

Shares