Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Europa League: Κακή εμφάνιση και αποκλεισμός για την ΑΕΚ, ήττα (2-4) από την Μπράγκα

Η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική του Europa League ως αποτέλεσμα της κάκιστης εμφάνισής της και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης…

Δεν έμαθε από το πάθημά της η Ενωση, που μετά τη βαριά ήττα από τη Ζόρια έχασε με βαρύ σκορ και από την ομάδα της Πορτογαλίας. Η Μπράγκα χτυπούσε όπως και όποτε ήθελε την «κιτρινόμαυρη» άμυνα και σε ό,τι σημάδια αντίδρασης και αν έδειξε η ΑΕΚ, οι φιλοξενούμενοι είχαν την απάντηση. Εκτός από την αμυντική γραμμή της Ενωσης, το κέντρο της δεν λειτουργούσε επίσης σωστά, με το κενό των Κρίστιτσιτς-Σάκχοφ να είναι εμφανές.

Το ματς

Το σκορ για την Μπράγκα άνοιξε μόλις στο 7΄, με τον Τορμένα αμαρκάριστο στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, μετά από κόρνερ, να νικάει τον Τσιντώτα. Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Γκαλένο πέρασε σαν… σταματημένο τον Μπακάκη, έκανε παράλληλη σέντρα, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Τσιντώτα και ο Εσγκάιο, σχεδόν πάνω στη γραμμή, σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 πριν καν συμπληρωθούν 10 λεπτά αγώνα.

Η ΑΕΚ ήταν σαν πυγμάχος που… βοηθά τον αντίπαλο να τον χτυπήσει και βρισκόταν ήδη στο καναβάτσο. Οι βαθιές μπαλιές στο… πουθενά, που ακολούθησαν, δεν βοήθησαν, και ο Μάνταλος με τον Λιβάγια και τον Αλμπάνη προσπάθησαν να ανεβάσουν ορθολογικά την μπάλα. Στο 18ο λεπτό, ο Αλμπάνης έκανε ωραία σέντρα, βρήκε υπέροχα τον Ολιβέιρα στην πλάτη της πορτογαλικής άμυνας και ο φορ της Ενωσης κατάφερε να αστοχήσει εξ επαφής σε κενή εστία. Εν τέλει, το γκολ το βρήκε (31′) λίγο αργότερα η ΑΕΚ, με τον Ολιβέιρα να κλέβει στη μεγάλη περιοχή, να περνά τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να μειώνει σε 2-1.

Η άμυνα της ΑΕΚ ήταν όμως τόσο κακή που η Μπράγκα σε κάθε της κατεβασιά έδειχνε ικανή να σκοράρει. Και τα κατάφερε στο 45ο λεπτό, με τον Γκαλένο να περνά ξανά τον Μπακάκη, να γυρίζει στον Όρτα και εκείνος με πλασέ να γράφει το 3-1.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά. Τα πρώτα 10 λεπτά πίεσε αρκετά την Μπράγκα, όμως η άμυνα των Πορτογάλων αντέδρασε εξαιρετικά και έκλεισε Λιβάγια-Ολιβέιρα, όποτε χρειάστηκε. Στη συνέχεια το τέμπο έπεσε. Η Μπράγκα πάγωσε τον ρυθμό και ο Καρέρα με τις αλλαγές των Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ έπαιξε τα βαριά χαρτιά του. Ο Ανσαριφάρντ είδε στο 68′ ένα γκολ του να ακυρώνεται σε μια άκρως οριακή φάση. Ενώ η ΑΕΚ προσπαθούσε μετά κόπων και βασάνων να βρει ένα γκολ, η Μπράγκα το βρήκε άνετα στο 83′ με εξαιρετικό βολέ του Γκαλένο εκτός περιοχής. Στο 88′ ο Βασιλαντωνόπουλος με τη βοήθεια της τύχης μείωσε σε 4-2 με σουτ μέσα από την περιοχή.

ΑΕΚ-Μπράγκα 2-4

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώντας, Ινσούα, Νεντελτσεάρου, Χνιντ, Μπακάκης (46′ Βασιλαντωνόπουλος), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (75′ Γκαρσία), Λιβάγια, Αλμπάνης (59′ Τάνκοβιτς), Ολιβέιρα (59′ Ανσαριφάρντ)

Μπράγκα (Καρβαγιάλ): Ματέους, Εσγκάιο, Βιάνα (46′ Κάρμο), Τορμένα, Σεκιέιρα, Αλ Μουσράτι (54′ Φρανσέρσιο), Αντρέ Κάστρο (78′ Νοβάις), Γκαλένο, Μεδέιρος (54′ Αντρέ Ορτα), Ρικάρντο Όρτα, Παουλίνιο
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/spor/europa-league-apokleismos-aek-itta-mpragka

Shares