Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Euroleague: «Θα συνεχιστεί κανονικά η σεζόν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες»….

Η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης που είχε με τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση και εξηγεί ότι στόχος είναι να συνεχιστεί η σεζόν, μόλις κάτι τέτοιο καταστεί εφικτό!


Μάλιστα, στην ανακοίνωση της Euroleague τονίζεται ότι προτεραιότητα της Λίγκας είναι η ολοκλήρωση της φετινής σεζόν με το φορμάτ που υπάρχει (ολοκλήρωση κανονικής σεζόν, διεξαγωγή πλέι οφ και fina 4).

Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ημερομηνία επανέναρξης, οπότε ήδη εξετάζονται και η επιλογή να γίνουν κάποιες αλλαγές. Κάτι ανάλογο, ισχύει και για το Eurocup.

Απ’ ότι φαίνεται, μένει ανοικτό το ενδεχόμενο… συμπύκνωσης του προγράμματος προκειμένου να μην τραβήξει η σεζόν πάρα πολύ.

Η ανακοίνωση της Euroleague
– Οι διοργανώσεις θα αρχίσουν και πάλι μόλις το επιτρέψει η κατάσταση ώστε να υπάρχουν και πάλι οι καλύτερες συνθήκες υγείας και ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και των τοπικών κυβερνήσεων.

– Προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η Ευρωλίγκα για την σεζόν 2019-20 με το υπάρχον φορμάτ της, με τους αγώνες της κανονικής περιόδου, τα Playoffs και το Final 4. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί μετά τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες του Μαΐου. Η συχνότητα των παιχνιδιών ενδέχεται να συμπυκνωθεί, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει και για το EuroCup.

– Θα συνεχιστεί η ανάλυση εναλλακτικού συστήματος διεξαγωγής που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί μόνο εάν το απαιτήσει η κατάσταση.

– Θα προταθούν κοινές πολιτικές και αρχές στην Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας, όπως και στο Προεδρείο των Προπονητών, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πιθανή επιστροφή παικτών και προπονητών στις πόλεις της χώρας τους, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των μισθών κατά τη διάρκεια των αναστολών των αγώνων.

– Οι κανονισμοί για το Financial Stability & Fair Play θα γίνουν πιο ευέλικτοι έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης.

 

 

newsit

Shares