Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Europa League: Πρεμιέρα σήμερα με ΑΠΟΕΛ-Ντουντελάνζ και Άιντραχτ-Άρσεναλ….

Μετά το χορταστικό διήμερο του Champions League, σειρά παίρνει τo Εuropa League – ΑΠΟΕΛ-Ντουντελάνζ (19:55, COSMOTEsport 3) και Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άρσεναλ (19:55, COSMOTEsport 2) δύο από τα σημαντικότερα ματς, που ανοίγουν την αυλαία της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης


Τα υπόλοιπα ματς είναι: Αϊντχόφεν-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (19:55, COSMOTEsport 5), Καραμπάγκ-Σεβίλλη (19:55, COSMOTEsport 4), Ντιναμό Κιέβου-Μάλμε (19:55, COSMOTEsport 1), Βασιλεία-Κρασνοντάρ (19:55, COSMOTEsport9), Χετάφε-Τραμπζονσπόρ (19:55, COSMOTEsport 6), ΛΑΣΚ Λίντσερ-Ρόσενμποργκ (19:55, COSMOTEsport 1), Κλουζ-Λάτσιο (19:55, COSMOTEsport 7), Ρεν-Σέλτικ (19:55, COSMOTEsport 8).

Αν και χωρίς ελληνική συμμετοχή για πρώτη φορά φέτος, τα παιχνίδια του Europa League θα μας απασχολούν τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο.

Στους ομίλους αγωνίζονται ομάδες από χώρες με τις οποίες διαγωνιζόμαστε για τη 15η θέση στην κατάταξη της UEFA. Χθες ο Ολυμπιακός με το «Χ» απέναντι στην Τότεναμ έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα, που βρίσκεται στη 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA με 25.300 βαθμούς. Αμεσα μας απειλεί η Κύπρος, που έχει 25.000 βαθμούς και βρίσκεται στη 16η θέση.

Στα 12 παιχνίδια που ανοίγουν την αυλαία στις 19:55 τα βλέμματα στρέφονται στο ματς του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος θεωρητικά έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στην Νουντελάνζ από το Λουξεμβούργο, την οποία υποδέχεται στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας.

Ως η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ξεχωρίζει εκείνη για τον 6ο όμιλο στη Φρανκφούρτη, με την Άιντραχτ, που πέρυσι έφτασε ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης, να υποδέχεται την περσινή φιναλίστ του θεσμού, Άρσεναλ, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο εκτός μάχης για τους «κανονιέρηδες».

Σπουδαίο ματς και αυτό της Αϊντχόφεν με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον 4ο όμιλο. Όσον αφορά τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ενδιαφέρον για την Ελλάδα έχει αυτή μεταξύ της Κοπεγχάγης και της Λουγκάνο καθώς η Δανία είναι η χώρα που βρίσκεται ακριβώς από πάνω μας στην κατάταξη της UEFA και συγκεκριμένα στη 14η θέση, με 25.750 βαθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι αν η Ελλάδα πέσει στη 16η θέση ή ακόμα πιο κάτω, θα χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από τη σεζόν 2021-22. Συγκεκριμένα θα εκπροσωπηθεί από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, καμία σε αυτά του Europa League 1 και τρεις σε αυτά του Europa League 2. Του νεοσύστατου θεσμού δηλαδή που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά εκείνη τη σεζόν.

 

πρωτο θεμα

Shares