Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Έτσι θα “τελειώσουμε” μια και καλή με τους Τούρκους: Η Ελληνική Λύση επιμένει για το τείχος στον Έβρο & “προκαλεί” την ΝΔ-«ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ τουλάχιστον τον φράχτη του Ισραήλ»…

Έτσι θα "τελειώσουμε" μια και καλή με τους Τούρκους: Η Ελληνική Λύση επιμένει για το τείχος στον Έβρο & "προκαλεί" την ΝΔ-«ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ τουλάχιστον τον φράχτη του Ισραήλ»...

Η Ελληνική Λύση “ιοθετεί” τις αποτελεσματικές ενέργειες στις οποίες προχώρησε χώρα του Ισραήλ…

Αναρίθμητες είναι οι φορές όπου ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης Κυριάκος Βελόπουλος έχει τοποθετηθεί με σθένος υπέρ της δημιουργίας τείχους στα χερσαία σύνορα του Έβρου ως το πλέον αποτελεσματικότερο μέτρο κατά της εισβολής παράνομων μεταναστών αλλά και για την αποτελεσματικότερη θωράκιση της χώρας από τις προκλητικές ενέργειες της όμορης Τουρκίας…

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε το 2010 την ανέγερση ενός ηλεκτρικού φράχτη στα σύνορα της Αιγύπτου με το Ισραήλ για να εμποδίσει τη διέλευση παράτυπων μεταναστών, το εμπόριο ναρκωτικών και τις «διεισδύσεις τρομοκρατών».

Ο φράχτης, που ολοκληρώθηκε το 2014, εκτείνεται σε 242 χιλιόμετρα κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Αιγύπτου, από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας έως την πόλη Εϊλάτ και έχει Ύψος 6 μέτρων. Ακόμα διαθέτει αισθητήρες και υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εκτείνεται και υπογείως σε όλο το μήκος του,Διαθέτοντας ακόμα και συναγερμό σε περίπτωση που κάποιος έρθει σε επαφή με αυτό.

Το τείχος του Ισραήλ αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την καλύτερη θωράκιση των χερσαίων συνόρων της χώρας όσο και για την εισβολή Αφρικανών λαθρομεταναστών. Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι Από τους 12.000 λαθρομετανάστες που εισήλθαν στη χώρα του Ισραήλ του 2010, το 2016 εισέβαλαν παράνομα στη χώρα μόνο 12! η διαφορά είναι χαοτική, ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι το τείχος είχε ολοκληρωθεί ήδη από το 2013-14.Η αποτελεσματικότητα του τείχους των συνόρων ώθησε την κυβέρνηση του Ισραήλ να θωρακίσει ολόκληρη τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε με σθένος την ενέργειά του αυτή αναφέρονται ως τότε χαρακτηριστικά:

«Χωρίς αυτόν τον φράκτη, θα ήμασταν αντιμέτωποι με σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σινά και, το χειρότερο, με μια μαζική άφιξη παράτυπων μεταναστών από την Αφρική»

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ, 42.000 Αφρικανοί μετανάστες διαμένουν στη χώρα, με καταγωγή κυρίως το Σουδάν και την Ερυθραία. Αφίχθησαν μαζικά μετά το 2007, εισερχόμενοι από το Σινά της Αιγύπτου, όπου εκείνη την εποχή τα σύνορα ήταν διάτρητα.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares