Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Έτσι θα γίνει το απόλυτο πυρηνικό «υπερ-όπλο» η υποβρύχια τορπίλη της Ρωσίας …

Έπειτα από τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για την τελική φάση ανάπτυξης του τρομακτικού υποβρύχιου πυρηνικού οπλικού συστήματος της Ρωσίας, το λεγόμενο “ Poseidon”, από ότι φαίνεται οι αρμόδιοι των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Άμυνας, προχώρησαν ακόμα ένα βήμα για την μεγιστοποίηση της καταστροφικότητάς του.

Και αυτό γιατί, η τελευταία αναβάθμισή του θα εξασφαλίζει στο όπλο αυτό μια ικανότητα, που θα καταστήσει αδιαμφισβήτητα το όπλο αυτό, όχι μόνο ανίκητο, αλλά πραγματικά το απόλυτο “υπερόπλο”.

Το υποβρύχιο οπλικό σύστημα πολλαπλών ρόλων Poseidon θα αποτελείται από ένα αυτόνομο πυρηνικό όπλο αλλά και από μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα (UUV), τα οποίο θα είναι σε θέση να αποφεύγει αυτόνομα οποιοδήποτε αμυντικό σύστημα του εχθρού, το οποίο θα καταστήσει το Poseidon άτρωτο σε σχέση με τα χαρακτηριστικά απόδοσης του.

“Στο δρόμο προς την επίτευξη του στόχου, το Poseidon θα μπορεί να αποφεύγει και να ξεπερνάει κάθε ανθυποβρυχιακό όπλο και άλλα αμυντικά συστήματα του εχθρού λόγω του πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος λειτουργίας”, ανέφερε πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η πηγή ανέφερε ότι το βάθος επιχειρησιακής λειτουργίας του UUV θα ξεπερνά το 1 χιλιόμετρο, ενώ τα “νέα τεχνικά χαρακτηριστικά του θα εξασφαλίσουν μέγιστη ταχύτητα 200 χιλιόμετρα ανά ώρα. Συνολικά, τα τεχνικά αυτά και λειτουργικά χαρακτηριστικά καθώς και τα χαρακτηριστικά απόδοσης του οχήματος θα τον καταστήσουν άτρωτο και θα εξασφαλίσουν μια εγγυημένη καταστροφή στόχου”, πρόσθεσε η πηγή.

Υπενθυμίζεται πως πηγή της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας είχε αναφέρει στο πρακτορείο TASS πριν από μερικές εβδομάδες ότι “το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό σκοπεύει να εντάξει σε επιχειρησιακή λειτουργία περισσότερους από τριάντα (30) στρατηγικές θερμοπυρηνικές αυτόνομες τορπίλες Poseidon”

“Δύο υποβρύχια ικανά να μεταφέρουν τα οπλικά συστήματα Poseidon αναμένεται να τεθούν σε υπηρεσία με τον Βόρειο Στόλο και άλλα δύο θα ενταχθούν στον Στόλο του Ειρηνικού, στο σύνολο τέσσερα υποβρύχια.

Κάθε ένα από τα υποβρύχια θα μπορεί να φέρει στο μέγιστο μέχρι οκτώ (8) τορπίλες Poseidon και επομένως ο συνολικός αριθμός των όπλων αυτών θα φτάσει τις 32 στο οπλοστάσιο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού ” ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή.

“Το πυρηνικό υποβρύχιο Khabarovsk που κατασκευάζεται επί του παρόντος στο Ναυπηγείο Sevmash, θα καταστεί ένας από τους οργανικούς φορείς των τορπιλών Poseidon.

Επίσης, τα υποβρύχια ειδικής χρήσης και τα υποβρύχια κατηγορίας Project 949A που επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό θα μπορούν να εξοπλιστούν εξίσου με τις τορπίλες αυτές μετά τις απαιτούμενες τροποποιήσεις – αναβαθμίσεις” προσέθεσε στη συνέχεια η πηγή, χωρίς όμως το πρακτορείο TASS να έχει επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες.

Όσον αφορά το οπλικό σύστημα Poseidon είναι ένα αυτόνομο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο όπλο με ταχύτητα 56 κόμβων, ακτίνα 10.000 χιλιομέτρων και μέγιστο βάθος πλεύσης τα 1.000 μέτρα, εξοπλισμένο με θερμοπυρηνική κεφαλή.

Η θερμοπυρηνική κεφαλή του Poseidon έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει παράκτιες τοποθεσίες όπως λιμάνια, πόλεις και άλλες θαλάσσιες υποδομές, αεροπλανοφόρα ή ακόμα και ομάδες αεροπλανοφόρων.Η έκρηξη θα δημιουργούσε ραδιενεργό τσουνάμι, που θα καθιστούσε μεγάλες περιοχές απρόσιτες για ολόκληρες γενιές.

Πηγή: TASS

 

Shares