Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Έτσι τελειώνει ο Κ.Βελόπουλος το ΛAΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ-Κανείς δεν ξαναμπαίνει παράνομα…

27  και πλέον προτάσεις για το λαθρομεταναστευτικό, έχει προτείνει η Ελληνική Λύση  και ο πρόεδρος της Κυριάκος Βελόπουλος τόσο μέσα στο κοινοβούλιο όσο και σε  δημόσιες παρουσιάσεις, σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ο  κ. Βελόπουλος ήταν ο μοναδικός αρχηγός κόμματος ο οποίος φώναζε και προειδοποιούσε καιρό πριν ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά και αυστηρά μέτρα προκειμένου να διαφυλάξουμε τόσο τους Έλληνες πολίτες όσο και την εθνική μας ασφάλεια και κυριαρχία. Πολλοί τον κατηγόρησαν ως ακραίο! Αλλά για μία ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε καθότι οι εξελίξεις πρόλαβαν την κυβέρνηση η οποία έδειξε και δείχνει ολιγωρία ως προς τον τρόπο λήψης αποφάσεων αλλά και μια φοβία ως προς την ουσιαστική εφαρμογή αυτών!

Η Ελληνική Λύση είχε προειδοποιήσει για «τσουνάμι λαθρομεταναστών που θα έρθει στην χώρα», εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν αλλάξει πολιτική. Η ουσία του θέματος δεν είναι σε ημίμετρα, αλλά σε ένα πράγμα μόνο: στον ουσιαστικό έλεγχο και τον δραστικό περιορισμό των λαθρομεταναστευτικών ροών και αυτό μπορεί να γίνει ως εξής:

 

1ο μέτρο: δομές σε ακατοίκητα νησιά. Με αυτόν τον τρόπο  διαχωρίζουμε τους λαθρομετανάστες από τους ντόπιους κατοίκους προκειμένου να αποφύγουμε τα φαινόμενα που παρατηρούνται τώρα, όπως, κλοπές, ληστείες, βανδαλισμοί και άλλα αδικήματα. Επίσης  προστατεύουμε και την υγεία των πολιτών καθότι όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν εισέλθει παράνομα δεν έχουν ελεγχθεί ούτε έχουν ιατρικό ιστορικό με αποτέλεσμα να  αποτελούν μία υγειονομική βόμβα.

2ο μέτρο:  Οι παρανόμως εισελθόντες  να τοποθετούνται  σε πλοία που δεν χρησιμοποιούνται. Υπάρχουν σήμερα πολλά επιβατηγά πλοία της ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας στην χώρα μας, που βρίσκονται σε ακινησία ή βρίσκονται δεμένα για διάφορους λόγους, που θα μπορούσαν να ναυλωθούν και να αξιοποιηθούν για αυτόν τον λόγο.

3ο μέτρο: χρειαζόμαστε πραγματικά οχυρωματικά έργα ειδικά στο Έβρο. Αυτό συνεπάγεται τσιμεντένιο τοίχος με ηλεκτροφόρα σύρματα,  θερμικές κάμερες και ναρκοπέδια με νάρκες μεικτού τύπου, οι οποίες επιτρέπονται  από την συνθήκη της Οττάβας. Επίσης  ο στρατός θα πρέπει να τηρεί το «3 φορές αλτ τις ει και πυροβολείς στον αέρα», διαφυλάσσοντας έτσι τα σύνορα τόσο από την λαθροεισβολή όσο και από την Τουρκία, μία χώρα με εχθρικές και επεκτατικές τάσεις.

4ο μέτρο:  Αποκατάσταση δρόμων που οδηγούν στα σύνορα ενισχύοντας έτσι την άμυνα της χώρας.

5ο μέτρο:   επαναπροωθήσεις – push back τόσο στο Αιγαίο όσο και στην στεριά χωρίς να πραγματοποιείται καμία εξέταση ασύλου, καθότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

6ο μέτρο: το ελληνικό λιμενικό με το που θα διαπιστώσει κίνηση από τα τουρκικά παράλια ενημερώνει τις τουρκικές αρχές  ότι θα προβεί σε διάσωση,  ώστε να τις  αναγκάσει να περισυλλέξουν τους λαθρομετανάστες με τον φόβο μην εισέλθει το ελληνικό λιμενικό στα τουρκιά ύδατα.

7ο μέτρο: σύστημα ηχητικής προειδοποίησης (LRAD) το οποίο δημιουργεί έναν εκκωφαντικό ήχο –  ηχορύπανση, που μπορεί να αποτρέψει οποιαδήποτε προσέγγιση.  Το Ελληνικό λιμενικό μπορεί να το χρησιμοποιεί  για να απωθεί λαθροεισβολείς.

8ο μέτρο: να συλλαμβάνεται όποιος μπαίνει παράνομα στην χώρα και επαναφορά δικαστικής απέλασης

 9ο μέτρο: κατασχέσεις μετρητών – τιμαλφών -κινητών των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην χώρα και έλεγχος των κινητών τηλεφώνων  για εύρεση λαθροδιακινητών

10ο μέτρο: ισόβια σε διακινητές .

11ο μέτρο: εθνοφυλακή -πολιτοφυλακή. Ο πολίτης θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένος ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις ακόμα και σε καιρό ειρήνης.

  12ο μέτρο: οικονομικά αντίμετρα κατά της Τουρκίας η οποία χρησιμοποιεί τους λαθρομετανάστες για ως εργαλείο πίεσης κατά της  Ελλάδας αλλά  και της Ε.Ε, όπως κλείσιμο τελωνείου Κήπων, εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα για παράδειγμα  όσα ξεκινούν  έχουν κωδικό 869, έλεγχος σε όλα τα φορτηγά που μεταφέρουν τουρκικά εμπορεύματα προκειμένου να τους καθυστερούμε και να δημιουργούμε προβλήματα στις εμπορικές συναλλαγές τους.

13ο μέτρο: απαγόρευση εξαγωγής συναλλάγματος αλλοδαπών- λαθραίων (π.χ western union).

 14ο μέτρο: κλείσιμο ΜΚΟ. Η  κυβέρνηση παρουσιάζει για κάποιο λόγο ιδιαίτερη αδράνεια σε αυτό το κομμάτι επιτρέποντας εκατοντάδες μη καταγεγραμμένες ΜΚΟ να δρουν ανενόχλητα στην ελληνική επικράτεια.

  15ο μέτρο: συνορεύουσα ζώνη στο αιγαίο.  Το πρόβλημα της Ελληνικής κυβέρνησης είναι οτι ακόμα δεν ξέρει ποια είναι τα σύνορα της, αφού δεν έχουν οριστεί οι γραμμές βάσης στις ακτές με βάσει τις οποίες καθορίζονται τα χωρικά ύδατα, η συνορεύουσα ζώνη, τα όρια της νομικής υφαλοκρηπίδας και η ΑΟΖ. Συνορεύουσα ζώνη είναι η θαλάσσια ζώνη της οποίας το εσωτερικό όριο ταυτίζεται με το εξωτερικό όριο των χωρικών υδάτων  και το εξωτερικό της όριο εκτείνεται μέχρι 24 νμ από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το πλάτος των χωρικών υδάτων. Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε!!!!

Η ζώνη αυτή μπορεί να ασκεί έλεγχο για να εμποδίζει

α) τελωνειακές – φορολογικές παραβάσεις

β) υγειονομικές παραβάσεις

γ) εισροή λαθρομεταναστών.

Εάν υπήρχε η ζώνη αυτή θα είχε   χρονικό περιθώριο  το λιμενικό και το πολεμικό ναυτικό να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε εισβολή

16 ο μέτρο: Βuffer zone μακριά από τα σύνορα μας.

17ο μέτρο: Συμφωνία με στρατάρχη Χαφτάρ ώστε να σταματάει τους  λαθρομετανάστες από Αφρική και να μην τους αφήνει να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια. το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με το Μαρόκο.

18ο μέτρο: Κέντρα ελέγχου αιτήσεων ασύλου  στην Τουρκιά όπου είναι η πρώτη χώρα υποδοχής, ώστε να διαπιστώνεται σε τουρκικό έδαφος ποιος είναι πρόσφυγας και ποιος όχι.

19ο μέτρο: Απαίτηση κονδυλίων από Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε περίπτωση αδιαφορίας τότε ανακοινώνουμε ότι ανοίγουμε τα σύνορα μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να  υπάρξει ίση κατανομή λαθρομεταναστών και η Ελλάδα να μην  μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών.

20ο μέτρο: Έλεγχος τοποθεσίας λαθροεισβολέων μέσω κινητής τηλεφωνίας. Μπορούμε μέσω σήματος κινητής τηλεφωνίας να δούμε την θέση όποιου βρίσκεται στα σύνορα μας και αποπειράται  να εισέλθει παράνομα, με αποτέλεσμα να συλλαμβάνεται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

21ο μέτρο: Κόβουμε επιδόματα και παροχές σε λαθρομετανάστες ώστε να αποτρέψουμε την αθρόα εισβολή. Πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι η γή της επαγγελίας και ότι μια φτωχή χώρα θα πρέπει πρώτα να προνοήσει για τους πολίτες της και μετά για όλους τους άλλους.

22ο μέτρο:   Δεν δίνουμε ιθαγένεια, η ιθαγένεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να δοθεί. Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι.

23ο μέτρο: Ενεργοποίηση άρθρου 78. παρ 3 της Ευρωπαϊκής συνθήκης. Το άρθρο 78 παράγραφος 3 της ΣΛΕΕ προβλέπει ειδική νομική βάση για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Ορίζει ότι «εφόσον ένα ή περισσότερα κράτη μέλη αντιμετωπίζουν επείγουσα κατάσταση, λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, το συμβούλιο μπορεί να εκδίδει, μετά από πρόταση της επιτροπής, προσωρινά μέτρα υπέρ του εν λόγω κράτους μέλους ή των εν λόγω κρατών μελών. Το συμβούλιο αποφασίζει μετά από διαβούλευση με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.»

24 ο μέτρο: Να χρησιμοποιήσουμε το άρθρο 32 της συνθήκης της Γενεύης για την απέλαση, όπου η χώρα η οποία φιλοξενεί έναν ¨πρόσφυγα¨ μπορεί για λόγους εθνικής ασφάλειας και δημοσίας τάξης να τον απελάσει.

25ο μέτρο: Θα πρέπει επιτέλους να γίνουν σοβαρές διπλωματικές ενέργειες, όπως συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν ειδικά τώρα που η Ρωσία δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία. Επίσης ελληνική αντιπροσωπεία να επισκεφθεί τον στρατάρχη Χαφταρ και τον Ασαντ, εδώ ισχύει το ρητό  ¨ ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος¨ προκειμένου να έχουμε καλές σχέσεις σε περίπτωση που θα τους χρειαστούμε.

26ο μέτρο: Συνάντηση και συνεργασία με πρεσβείες Πακιστάν- Αφγανιστάν και άλλες, προκειμένου να συζητηθεί η διαδικασία επίσπευσης επιστροφής λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.

27ο μέτρο: Τέλος θα πρέπει να παρθούν μέτρα ανακούφισης τόσο προς τους κατοίκους της Θράκης όσο και των  νησιών που απειλούνται, όπως για παράδειγμα μείωση της τιμής στα καύσιμα, φπα, φοροελαφρύνσεις  κλπ.

 

Η Ελληνική Λύση είναι σήμερα το μοναδικό δημοκρατικό πατριωτικό κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο έχει δώσει τις λύσεις και για το λαθρομεταναστευτικό πολλούς μήνες πριν φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση την οποία η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει. Στόχος  του Κ. Βελόπουλου είναι η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών η οποία μπορεί να επιτευχθεί με την πρόληψη και όχι με το να ακολουθείς τις εξελίξεις όπως δυστυχώς κάνει σήμερα η κυβέρνηση. Η Ελληνική Λύση κινείται με γνώμονα το «Πρώτα οι Έλληνες, πρώτα η Ελλάδα» και με ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα που δεν έχει καμία άλλη παράταξη – οπότε αποτελεί μονόδρομο για εκείνους τους Έλληνες που θέλουν όχι μόνο να ανακτήσει η πατρίδα τους την εθνική της κυριαρχία, αλλά να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει!

 

Shares