Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Έτσι οι Ένοπλες Δυνάμεις του Πούτιν θα γίνουν «αόρατες» στο πεδίο της μάχης…

Μπορεί τον τελευταίο καιρό τα διάφορα τρομακτικά εξοπλιστικά προγράμματα της Ρωσίας να έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ειδικών εμπειρογνωμόνων της αμυντικής βιομηχανίας και των στρατηγικών αναλυτών, όμως το Κρεμλίνο δεν μεριμνά μόνο για το στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο αλλά και για το τακτικό.Έτσι, οι Ρώσοι επενδύουν σε ειδικό ρουχισμό των στρατιωτών που θα τους καθιστά “αόρατους” αφού τα ρούχα θα είναι σε θέση να αλλάζουν χρώμα ανάλογα το περιβάλλον, προσφέροντας τους χαρακτηριστικά stealth στο πεδίο της μάχης.

Η εταιρεία Roselectronics, τμήμα της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec, εξετάζει την παραγωγή ειδικού ρουχισμού από σύνθετο ηλεκτρικά ελεγχόμενο υλικό, που θα έχει τη δυνατότητα να αλλάζει το χρώμα του, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Αρχικά, το υλικό αυτό αναπτύχθηκε για στρατιωτική χρήση, για την στρατιωτική παραλλαγή που φορούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, ενώ πλέον δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και για άλλου είδους ενδυμασίες και διαφημιστικά μέσα.

Η τεχνολογία αναπτύχθηκε κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Άμυνας στο Tekhnomash Central Technological Research Institute, το οποίο αποτελεί τμήμα της Roselectronics, με το Ινστιτούτο μέχρι στιγμής να διερευνά τη δυνατότητα χρήσης του υλικού όχι μόνο στην αμυντική στρατιωτική βιομηχανία αλλά και γενικότερα για την δημιουργία και παραγωγή πρωτότυπων προϊόντων.

Νωρίτερα, η Rostec ανακοίνωσε την παραγωγή ενδυμάτων με προηγμένα χαρακτηριστικά παραλλαγής (camouflage) για τα ρωσικά στρατεύματα αλλά και για τον στρατιωτικό εξοπλισμό.

Στο διεθνές στρατιωτικό και τεχνικό φόρουμ της Ρωσίας “Army-2018” η Roselectronics παρουσίασε ένα πρωτότυπο του ηλεκτρικά ελεγχόμενου υλικού που μπορεί να αλλάξει το χρώμα του ανάλογα με την επιφάνεια , προκειμένου να είναι ταυτισμένο με τα χρώματα και τις αποχρώσεις του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται.

Η επικάλυψη μπορεί να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές χρώματος και να μιμείται περίπλοκες γραφικές απεικονίσεις, μέχρι και φύλλα που κουνιούνται με τον άνεμο.

Όπως ανέφερε και η Rostec, μητρική της Roselectronics, “η προηγμένη στολή – καμουφλάζ που αναπτύχθηκε με εντολή του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας αλλάζει το χρώμα της ανάλογα με το περιβάλλον και θα χρησιμοποιηθεί ως επίστρωση για τον στρατιωτικά ενδύματα αλλά και στο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ωστόσο, οι δυνατότητες χρήσης της επίστρωσης αυτής είναι πολύ ευρύτερες, αφού στο μέλλον μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε ρούχα, όπλα και εξοπλισμό ενός στρατιώτη” δήλωσε ο επικεφαλής του Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ.

Πηγή: TASS

Shares