Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Έτσι έκαψαν το περιπολικό! Αποκαλύψεις με βίντεο για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ….

Σοβαρά επεισόδια υπήρξαν έξω από το ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός την περασμένη Κυριακή (26/01), με την αστυνομία να κάνει επίσημη περιγραφή όσων συνέβησαν, αποκαλύπτοντας στοιχεία για τους τρεις δράστες που συνελήφθησαν.


Δηλώσεις σχετικά με την εξιχνίαση εμπρησμού υπηρεσιακού οχήματος στο ΟΑΚΑ, έκανε ο Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες γύρω από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο, στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Οι δηλώσεις του Τζεφέρη για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ «Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας και καλό μήνα.

Θα ήθελα να ξεκινήσω τη σημερινή μας παρουσίαση με την εξιχνίαση ενός ακραίου περιστατικού αθλητικής βίας, του εμπρησμού περιπολικού οχήματος, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στο γήπεδο του Ο.Α.Κ.Α., στο Μαρούσι.

 

Όπως γνωρίζετε εκείνη την ημέρα διεξαγόταν η ποδοσφαιρική συνάντηση, μεταξύ των ομάδων «A.E.K. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ».

Την 20:30 ώρα, (30) περίπου άτομα που βγήκαν από τη θύρα των οργανωμένων οπαδών της γηπεδούχου ομάδας, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά περιπολικού του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, θέτοντας σε προφανή κίνδυνο τους αστυνομικούς που επέβαιναν ως πλήρωμα στο περιπολικό.


Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που το περιπολικό κινείτο στον εξωτερικό περίβολο της αθλητικής εγκατάστασης, με τους δράστες να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου full-face και κράνη μηχανής.

Στο περιστατικό επενέβησαν αστυνομικοί της Υ.Α.Τ., οι οποίοι δέχθηκαν και αυτοί σφοδρές επιθέσεις με ρίψεις μολότοφ, φωτοβολίδων χειρός, πετρών και άλλων αντικειμένων, προτού οι δράστες διαφύγουν προς τις θύρες του γηπέδου.

Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ λόγω της υψηλής θερμοκρασίας από την καύση του προκλήθηκαν φθορές σε τρία παρακείμενα οχήματα ιδιωτών.

Στο σημείο του περιστατικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως πειστήρια, ενεργοποιημένο καπνογόνο, τέσσερις ενεργοποιημένες φωτοβολίδες χειρός και υπολείμματα μολότοφ, με δύο (2) στόμια γυάλινων μπουκαλιών στο ένα εκ των οποίων είχε προσαρμοστεί πανί εμποτισμένο με καύσιμη ύλη.


Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανάλαβε η αρμόδια Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στο πλαίσιο των ερευνών προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που μας οδήγησαν, σε σύντομο χρονικό διάστηκα, στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τριών (3) από τους δράστες που συμμετείχαν στην επίθεση.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς και ανήλικο αλλοδαπό, οι οποίοι βραδινές ώρες προχθές (30 Ιανουαρίου 2020) προσήχθησαν από το στάδιο Ο.Α.Κ.Α. και κατά την εξέτασή τους αποδέχτηκαν τις πράξεις τους.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους, όπου στην οικία του αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, (6) κροτίδες, φωτοβολίδα χειρός, αναδιπλούμενο μαχαίρι, αυτοκόλλητο με επιγραφή και κουκούλα τύπου full face.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη για την κατοχή των παραπάνω αντικειμένων και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών συνεχίζονται”.

 

 

newsit

 

 

 

 

Shares