Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Έτοιμος να κλείσει τους λιγνίτες ο Μπάιντεν – Έρχονται τα φουρφουράκια

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε την Παρασκευή ότι τα εργοστάσια άνθρακα είναι πολύ ακριβά για να λειτουργήσουν και «θα κλείσουμε αυτά τα εργοστάσια σε όλη την Αμερική» προκειμένου να στραφούμε στην αιολική ενέργεια σε ένα σχόλιο που προκάλεσε κριτική από την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών.

«Ήμουν στη Μασαχουσέτη πριν από περίπου ένα μήνα στο χώρο του μεγαλύτερου παλιού εργοστασίου άνθρακα στην Αμερική», είπε ο Μπάιντεν σε εκδήλωση στο Κάρλσμπαντ της Καλιφόρνια την Παρασκευή. “Μάντεψε τι; Τους κόστισε πάρα πολλά χρήματα. Δεν μπορούν να μετρήσουν. Κανείς δεν κατασκευάζει νέα εργοστάσια άνθρακα επειδή δεν μπορούν να βασιστούν σε αυτό. Ακόμα κι αν έχουν εγγυημένο όλο τον άνθρακα για το υπόλοιπο της ύπαρξης του εργοστασίου

«Έτσι θα γίνει μια γενιά ανέμων. Και το μόνο που κάνουν είναι ότι θα τους εξοικονομήσουν πολλά χρήματα και χρησιμοποιώντας την ίδια γραμμή μετάδοσης με την οποία μετέφεραν το ηλεκτρικό ρεύμα με καύση άνθρακα, θα κλείσουμε αυτά τα εργοστάσια σε όλη την Αμερική και θα έχουμε αιολική και ηλιακή ενέργεια, παρέχοντας επίσης εκπτώσεις φόρου για να βοηθήσουν τις οικογένειες να αγοράσουν ενεργειακά αποδοτικές συσκευές, είτε πρόκειται για το ψυγείο σας είτε για την καφετιέρα σας, για ηλιακούς συλλέκτες στο σπίτι σας, για τις καιρικές συνθήκες του σπιτιού σας, πράγματα που εξοικονομούν κατά μέσο όρο, λένε οι ειδικοί, τουλάχιστον 500 $ Ένα χρόνο για τη μέση οικογένεια.”

Το σχόλιο του Μπάιντεν προκάλεσε μια απάντηση από έναν λογαριασμό στο Twitter που διαχειρίζεται η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών, ο οποίος έλεγε: “Ο Τζο Μπάιντεν γιορτάζει τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο άνθρακα που χάνουν τις δουλειές τους”.

 

foxbusiness

Shares