Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ETOIMAΣΤΕΙΤΕ! Έρχεται ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ! «Βουτιά» της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά…

Για κακοκαιρία η οποία είναι προ των πυλών της Ελλάδας και θα έρθει μέσα στις επόμενες ημέρες, κάνει λόγο ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Ο καιρός φαίνεται να αλλάζει άρδην από την Κυριακή με ισχυρές βροχές σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, ενώ αυξάνονται οι πιθανότητες για την πρώτη ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα να γίνει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τάση του καιρού που δείχνει καθαρά χειμωνιάτικες διαθέσεις για την ερχόμενη εβδομάδα.

Η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά στην Ελλάδα και αυτό που απομένει να διαπιστωθεί και που θα φανεί τα επόμενα 24ωρα, είναι το αν τελικά η κάθοδος της θερμοκρασίας θα είναι αρκετά εντυπωσιακή, για τα δεδομένα της εποχής.

Απ’ ότι δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα που προκύπτουν από το αριθμητικό μοντέλο GFS, φαίνεται ότι τελικώς θα έρθει αυτή η αλλαγή του καιρού στην περιοχή μας από την Δευτέρα το απόγευμα και όλη την Τρίτη, με πολλές βροχές, καταιγίδες, ακόμη και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος.

Κατά τόπους τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι έντονα ενώ οι χιονοπτώσεις θα είναι στη βορειοδυτική χώρα σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1.300 μέτρα. Οι περισσότερες βροχές, τοπικά ισχυρές την Τρίτη θα σημειωθούν στα νότια της χώρας.

Προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας μια διαταραχή χειμωνιάτικου τύπου ενδέχεται να αλλάξει τον καιρό με ακόμη μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας. Η αλλαγή αυτή αναμένεται μετά την 26η Οκτωβρίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Shares