Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ETOIMAΖΟΝΤΑΙ για πρωτοφανές κύμα ψύχους! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΡΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ…

ETOIMAΖΟΝΤΑΙ για πρωτοφανές κύμα ψύχους! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΡΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ...

Προειδοποιήσεις προς τους Βρετανούς να λάβουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και να μετακινούνται με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή, έχουν απευθύνει οι αρχές πολιτικής προστασίας στη Βρετανία, καθώς οι μετεωρολόγοι περιμένουν το μεγαλύτερο κύμα ψύχους για την εποχή στη χώρα από το 1986.

Το καιρικό φαινόμενο από την Αρκτική με τις χιονοκαταιγίδες και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που πλήττει και την υπόλοιπη Ευρώπη έχει ενσκήψει στη Βρετανία από τη νύχτα. Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «το Θηρίο από την Ανατολή» που έχει ήδη φέρει και στη Βρετανία χιονοπτώσεις και πάγο που έχουν προκαλέσει τις πρώτες ακυρώσεις δρομολογίων τρένων.
Ήδη την Κυριακή καταγράφηκε θερμοκρασία στους -5 βαθμούς Κελσίου. Το κύμα ψύχους αναμένεται να παραμείνει στη χώρα τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι ψυχροί άνεμοι θα ρίξουν κατά τόπους τον υδράργυρο έως και στους -15 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες. Το χιόνι εκτιμάται ότι θα φτάσει έως και τα 20 εκατοστά στην ανατολική Αγγλία, στη Σκωτία και στη Βόρεια Ιρλανδία.
Σιδηροδρομικές και αεροπορικές εταιρείες, οι αρχές οδικής προστασίας, ακόμα και η διοίκηση του υπογείου σιδηροδρόμου του Λονδίνου προειδοποιούν το κοινό να είναι προετοιμασμένο για σοβαρά προβλήματα, καθυστερήσεις και ακυρώσεις. Σε ισχύ είναι για τις επόμενες ημέρες πορτοκαλί και κίτρινοι συναγερμοί της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες σχεδόν σε όλη χώρα.
ΚΥΠΕ-Αθανάσιος Γκαβός
Βρετανία-Λονδίνο

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares