Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΤΡΑΜΠ! ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΡΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Το τείχος έτοιμο….

Απόφαση ορόσημο δίνει τη δυνατότητα στον Τράμπ να φτάσει ένα βήμα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία κατασκευής του περίφημου τείχους του.

 Ευχάριστα είναι τα νέα για τους υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου, oι οποίοι δόξαζαν με κάθε ευκαιρία την προεκλογική του υπόσχεση να κατασκευάσει ένα τείχος στα σύνορα του Μεξικού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση Τράμπ σκοπεύει να επενδύσει στην κατασκευή του τείχους, κονδύλια του Πενταγώνου που ξεπερνούν τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Αριθμός που καλύπτει περίπου έκταση επιπλέον 900 μιλίων!

Όπως καταγράφει η αναφορά της Washington Post επί του θέματος, τα κονδύλια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για το τείχος εις βάρος άλλων στρατιωτικών κατασκευαστικών εγχειρημάτων.

Έτσι λοιπόν, υπολογίζεται πως ως την άνοιξη του 2022 θα έχουν ανεγερθεί πάνω από 800 μίλια  του προβλεπόμενου τείχους.

Για αρκετό καιρό, ο Ντόναλντ Τράμπ βρισκόταν αντιμέτωπος με τις δυνάμεις της Ουάσινγκτον που ήταν ταγμένες ενάντια στην ιδέα του Τείχους.

Πέρα από τους διάφορους Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς του κογκρέσου που επιθυμούσαν την κωλυσιεργία ή και την κατάργηση της διαδικασίας κατασκευής του τείχους, το μεγαλύτερο εμπόδιο που στάθηκε μπροστά στον Αμερικανό Πρόεδρο ήταν η δικαστική εξουσία της χώρας.

Οι διάφορες δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονταν κατά καιρούς καθυστερούσαν τη διαδικασία και την έθεταν σε αναμονή για ολόκληρους μήνες.

Όλα τα παραπάνω όμως φαίνεται να αποτελούν παρελθόν επί του παρόντος, καθώς πρόσφατη δικαστική απόφαση ενέκρινε την κυβέρνηση Τράμπ να αποσπάσει τα χρήματα που χρειαζόταν από το Πεντάγωνο, έτσι ώστε να αρχίσει η κατασκευή.

Ο γενικός εισαγγελέας της κυβέρνησης Τράμπ, William Barr, συνεχάρη τη συγκεκριμένη απόφαση και υποστήριξε πως ένα ολοκληρωμένο τείχος θα αποτελούσε πυλώνα προστασίας της χώρας από την παράνομη μετανάστευση, αλλά και την ανεξέλεγκτη εισροή ναρκωτικών ουσιών μέσα σε αυτήν.

Shares