Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ετοιμαστείτε για γέλια! Η ΝΔ μπερδεύτηκε και υποστήριξε τον…ΣΥΡΙΖΑ…

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ κατέδειξε την Τρίτη και την Τετάρτη το πρόβλημα που υπάρχει στην κυβέρνηση με το θέμα της δεδηλωμένης. Όμως, τελικά το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε και με τις ψήφους δυο βουλευτών της ΝΔ! Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι έγινε κατά λάθος.Ας δούμε λοιπόν ποιοι ήταν οι βουλευτές εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που τελικά διαμόρφωσαν την πλειοψηφία για να περάσουν τα επίδικα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε με ηλεκτρονικό τρόπο στην Ολομέλεια.

Η κατά πλειοψηφία ψήφιση επί της Αρχής του νομοσχεδίου με 153 θετικές ψήφους (έναντι 124 «κατά» και 2 «παρών») δημιουργήθηκε από τους παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους εξής βουλευτές:

Σάββας Αναστασιάδης (ΝΔ)! Σπύρος Δανέλλης (ΑΝΕΞ), Βασίλης Κόκκαλης (ΑΝΕΞ) Βασίλης Κόκκαλης (ΑΝΕΞ), Κατερίνα Παπακώστα (ΑΝΕΞ), Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αλλά και από τους ΑΝΕΛ οι Aριστείδης Φωκάς , Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης.
Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα για το εάν είχε πλειοψηφία η επί της Αρχής ψήφιση του νομοσχεδίου δημιουργήθηκε χθες κατά την ψηφοφορία που ξεκίνησε στην Ολομέλεια και δεν ολοκληρώθηκε καθώς ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Αριστείδης Φωκάς απουσίασε εκείνη την στιγμή γιατί όπως εξήγησε σήμερα «είχε πιεί μια γκαζόζα στο κυλικείο της Βουλής και πήγε στην τουαλέτα…»

Τα τρία άλλα επίμαχα άρθρα ήταν το 15, το 19 και το 20 του νομοσχεδίου στα οποία ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Αριστείδης Φωκάς είχε πει ότι το κόμμα του δεν τα ψηφίζει.
Στην ονομαστική ψηφοφορία, όμως που έγινε σήμερα, το άρθρο 15 του νομοσχέδιου έλαβε 151 θετικές ψήφους και 129 κατά. Εδώ ψήφισαν θετικά εκτός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και οι: Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΞ) , Κατερίνα Παπακώστα(ΑΝΕΞ) , Ελενα Κουντουρά (ΑΝΕΞ) , Βασίλης Κόκκαλης(ΑΝΕΞ) , ο Γιάννης Σαρίδης (ΕΚ) αλλά και ο Δημήτρης Σταμάτης (ΝΔ)!

Το άρθρο 19 έλαβε 150 θετικές ψήφους έναντι 129 κατά 1 παρών όπως επίσης και το άρθρο 20.

Οι βουλευτές, πλην της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισαν υπέρ στα δύο αυτά άρθρα είναι οι: Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΞ) , Κατερίνα Παπακώστα(ΑΝΕΞ) , Ελενα Κουντουρά (ΑΝΕΞ) , Βασίλης Κόκκαλης(ΑΝΕΞ), αλλά και ο Δημήτρης Σταμάτης (ΝΔ)!
Οι γαλάζιοι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Σταμάτης, λίγο μετά, δήλωναν ότι η θετική τους ψήφο τέθηκε από λάθος χειρισμό.

newsit.gr

Shares