Τελευταία Νέα

Εθνική Ελλάδος γειά σου

Ένας λαός, ένα έθνος είναι ένα σύνολο ανθρώπων που έχουν ως κοινό γνώρισμα το ότι αποτελούν μια ανθρώπινη ομάδα, που πρέπει να φέρει κάποια αποτελέσματα, όπως επιβίωση, ευημερία κ.λ.π.

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Ο άνθρωπος είναι όν κοινωνικό και δεν μπορεί να ζήσει μόνος του, επομένως έχει ανάγκη να είναι ενταγμένος σε μια κοινωνική ομάδα και φυσικά στη μεγάλη κοινωνική ομάδα που λέγεται λαός, έθνος.

Αν τώρα, μια οποιαδήποτε ανθρώπινη ομάδα δεν ενδιαφέρεται για νικηφόρα αποτελέσματα ή δεν δίνει καν αγώνες ή δίνει μεν κάποιους ψευτοαγώνες αδιαφορώντας όμως για τα αποτελέσματα, τότε αυτή δεν είναι ομάδα. Είναι ένα σύνολο ανθρώπων που δρουν ατομικιστικά, κάνοντας του κεφαλιού του ο καθένας προς το συμφέρον του και η φυσική κατάληξη θα είναι η παρακμή της και η διάλυσή της.

Οι Έλληνες, ως μια μεγάλη ανθρώπινη ομάδα, πρέπει να έχουμε στόχους, να παίζουμε ομαδικά και να προσπαθούμε, μέσα από αγώνες, για αποτελέσματα. Στην προσπάθεια αυτή θα υπάρξουν νίκες αλλά και ήττες. Όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να δίνεται ο αγώνας με στόχο τη νίκη. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχουν τα χαρακτηριστικά της ενωμένης ομάδας, αλλά κάτι σαν σκορποχώρι.

Δυστυχώς όμως, εδώ στην Ελλάδα, εμείς οι Έλληνες διακρινόμαστε για τον ατομικισμό μας. Έχουμε πολλούς που δρουν ατομικιστικά, δεν παίζουν ομαδικά, ενδιαφέρονται μόνο να πέφτουν οι προβολείς της δημοσιότητας πάνω τους, να κερδίζουν μόνο αυτοί και δεν μοιράζουν παιχνίδι σε όλους. Συνέπεια αυτού είναι να μην δίνονται καν αγώνες, αλλά και όταν αυτοί δίνονται, να είναι τόσο αυτό-υπονομευμένοι, εξ αιτίας του ατομικισμού και της αδιαφορίας ή απαξίωσης για μοίρασμα παιχνιδιού, ώστε να χάνονται από τα αποδυτήρια.

Και τι κάνει ο προπονητής; Ο προπονητής, δηλαδή ο λαός, προσπαθεί, κάνει συνεχώς αλλαγές στους παίκτες και ειδικά στους play maker του αλλά, ως εύπιστος, κάνει μεταγραφές πάντα εκείνους που του προτείνουν οι διάφοροι επιτήδειοι «μάνατζερ», που κοιτούν τα δικά τους συμφέροντα. Δεν έχει εμπιστοσύνη στη δική του αντίληψή και στη δική του κρίση.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares