Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Εθνική Ελλάδας – Σαν σήμερα το «βάλτο αγόρι μου» του Διαμαντίδη (video)

Σαν σήμερα ο Δημήτρης Διαμαντίδης πέτυχε ένα από τα σπουδαιότερα καλάθια της καριέρας του και έστειλε την Εθνική Ελλάδας στον τελικό του Eurobasket του 2005, το οποίο τελικά κατέκτησε.

Πέρασαν κιόλας 16 χρόνια από την στιγμή που ο Δημήτρης Διαμαντίδης, σαν σήμερα, έβαζε ένα από τα μεγαλύτερα σουτ της σπουδαίας καριέρας του και έστελνε την Εθνική Ελλάδας στον τελικό του Eurobasket που είχε φιλοξενηθεί στη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Η «επίσημη αγαπημένη» νίκησε με την τρίποντη «βόμβα» του 3-D, μετά από πάσα του Νίκου Ζήση, τη Γαλλία με 67-66. Στην ιστορία έχει μείνει η περιγραφή της φάσης από τον Βασίλη Σκουντή που είπε την εμβληματική φράση «βάλτο αγόρι μου», σαν μια προσευχή, όπως έχει εκμυστηρευτεί και ο ίδιος. Στον τελικό η Ελλάδα νίκησε τη Γερμανία του τεράστιου Ντιρκ Νοβίτσκι και κατέκτησε το πολυπόθητο τρόπαιο, όπως είχε κάνει και το 1987.

Δείτε τα τελευταία λεπτά του αγώνα και το σουτ του Διαμαντίδη

Τη φάση που χάρισε στην Ελλάδα την πρόκριση στον τελικό, θυμήθηκε και ο επίσημος λογαριασμός της FIBA για το Eurobasket, κάνοντας tweet για το εντυπωσιακό τέλος που επιφύλαξαν σε όλους οι Έλληνες διεθνείς. Μάλιστα, οι άνθρωποι της FIBA αναρωτιούνται αν αυτό είναι το μεγαλύτερο σουτ στην ιστορία των Eurobasket.

Shares