Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εθνική Ελλάδας: Μήπως να πάει να παίξει στο εξωτερικό;..

H Εθνική ομάδα έχει καταντήσει να είναι τσιγγάνα εντός των τειχών της χώρας. Δεν την θέλει κανένας. Την κόντρα που έχουν ορισμένες ομάδες με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καταλήγει να την πληρώνει η γαλανόλευκη, η οποία δεν βρίσκει γήπεδο για να αγωνιστεί και καλείται να… παρακαλάει δεξιά και αριστερά, προκειμένου να στεγαστεί για τους επίσημους αγώνες της.Όποιος έχει θέμα με την ΕΠΟ, λέει ότι δεν θέλει την Εθνική ομάδα στο γήπεδό του. Και έχει φτάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να καλείται να πηγαίνει να παίξει στο πιο κρύο και αφιλόξενο Στάδιο της χώρας, το “Σπύρος Λούης”, στο οποίο δεν πατάνε ούτε οι συγγενείς των ποδοσφαιριστών.

Η εικόνα στα εντός έδρας ματς στο ΟΑΚΑ είναι αποκαρδιωτική και γι’ αυτό δεν το θέλει με τίποτα ούτε ο Άγγελος Αναστασιάδης, ούτε οι διεθνείς. Και όμως, έχει φτάσει να αποτελεί μονόδρομο, επειδή πολύ απλά δεν βρίσκεται άλλο γήπεδο. Αυτο λέγεται κατάντια…

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Όταν ο Βαγγέλης Γραμμένος αποφάσισε να πάρει την Εθνική ομάδα από το “Γ. Καραϊσκάκης” και να τη μεταφέρει στην περιφέρεια, προκρίθηκε η λύση της Τούμπας. Τα γεγονότα στο περσινό ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και η οργή των φίλων του Δικεφάλου που θεώρησαν ότι η ομάδα τους αδικήθηκε κατάφωρα, ανάγκασε για λόγους ασφαλείας να απορρίψει την προοπτική της Τούμπας. Η Εθνική δεν πρόλαβε καν να παίξει έστω μια φορά στο γήπεδο του Τούμπας και άναψε “κόκκινο”.

Η γαλανόλευκη έπαιξε στο ΟΑΚΑ στα ματς του Nations League, αλλά ο κόσμος γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στην ομάδα και αποφασίστηκε να μετακομίσει στο Παγκρήτιο για τέσσερα χρόνια. Κάποια έργα όμως που πρέπει να γίνουν και τα οποία θα καθυστερήσουν, δεν επιτρέπουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να παίξει εκεί με Ιταλία (8/6) και Αρμενία (11/6) για τα προκριματικά του Euro 2020.

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ Α.Ε. ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Έτσι, λοιπόν, αναζητήθηκε γήπεδο για τα δυο αυτά ματς, η ΕΠΟ ζήτησε το “Γ. Καραϊσκάκης”, αλλά η Καραϊσκάκης Α.Ε. απάντησε αρνητικά. Ούτε στο Φάληρο μπορεί να επιστρέψει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, επιστρέφοντας πάλι στο ΟΑΚΑ. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέστειλε στην UEFA το σχετικό έγγραφο και ως εκ τούτου η συμφωνία με τη διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου για τα δύο αυτά παιχνίδια είναι δεδομένη.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ
Για να φτάσουμε στην απόφαση για υποβιβασμό του ΟΦΗ, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έκρινε ένοχους τους Κρητικούς και τον Αιγινιακό για χειραγώγηση του περσινού 6-0 στην Football League. Σύνδεσμοι του ΟΦΗ αντέδρασαν και έμπλεξαν σε όλο αυτό την Εθνική, αναφέροντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους: “Η Εθνική Ελλάδος σας μακριά από το Ηράκλειο, ούτε να το σκέφτεστε”.

ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Μήπως η Εθνική να πάει να παίξει στο εξωτερικό, να τελειώνουμε; Εφόσον στην Ελλάδα παίζουμε την κολοκυθιά και χρησιμοποιείται το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ως μοχλός πίεσης, δεν υπάρχει και λόγος να γίνεται… μπαλάκι. Μέχρι να καταλάβουν άπαντες ότι η γαλανόλευκη δεν μπορεί να αποτελεί θύμα της όλης κατάστασης, ούτε να αποτελεί κομμάτι της όποιας αντιπαράθεσης, ας πάει να την βλέπουν οι ομογενείς…

Photo Credits: Eurokinissi

sport24

 

Shares