Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Εθνική Ανδρών: Τα νέα πρόσωπα

Εθνική Ανδρών: Τα νέα πρόσωπα

Συνολικά πέντε παίκτες έκαναν το ντεμπούτο τους στην Εθνική Ανδρών κατά τη διάρκεια των δύο τελευταιών αγωνιστικών της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Η Εθνική Ανδρών έκλεισε το τελευταίο παράθυρο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 με μία νίκη επί της Σερβίας σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και σε ένα γεμάτο γήπεδο στα Άνω Λιόσια και μια ήττα στη Ρίγα από τη Λετονία, με τις δύο ομάδες να έχουν ήδη εξασφαλίσει από το παράθυρο του Νοεμβρίου την προκριση στην τελική φάση.

Συνολικά πέντε παίκτες έκαναν το ντεμπούτο τους στα γαλανόλευκα. Ο Μάνος Χατζηδάκης και ο Τζορτζ Πάπας κατέγραψαν την πρώτη τους συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών στον αγώνα με τη Σερβία. Ο Γιώργος Τανούλης και ο Λευτέρης Μαντζούκας αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με την Εθνική Ανδρών στον αγώνα με τη Λετονία. Οι δυο τους, όπως και ο Πάπας σημείωσαν και τους πρώτους πόντους τους με την Εθνική Ανδρών, στη Ρίγα.

Ο Δημήτρης Φλιώνης και ο Βασίλης Τολιόπουλος στον αγώνα με τη Σερβία και στη δεύτερη συμμετοχή τους με την Εθνική Ανδρών έστειλαν την μπάλα μέσα από το διχτάκι για πρώτη φορά, σημειώνοντας από τρεις πόντους. Ο δεύτερος σημείωσε οχτώ πόντους στον αγώνα με τη Λετονία.

Ο Δημήτρης Μωραΐτης και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος συνέτριψαν τα προηγούμενα ατομικά τους ρεκόρ πόντων στον αγώνα των Άνω Λιοσίων. Ο πρώτος σημείωσε 23 πόντους και ο δεύτερος 28. Το δικό τους ρεκόρ βελτίωσαν οι Παναγιώτης Καλαϊτζάκη και Χουγκάζ με 10 και 8 αντίστοιχα.

Η Εθνική Ομάδα είχε στη διάθεσή της συνολικά στην προκριματική φάση 39 παίκτες, οι οποίοι έκαναν όλοι το καλύτερο για να φτάσει η Ελλάδα στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Πηγή: fosonline.gr

Shares