Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Εθνικές υποχωρήσεις και κομματικές κυβιστήσεις μας έφεραν μία ανάσα από την αναγνώριση της «Mavi Vatan»!

Από την πρώτη στιγμή της σύνταξης των θέσεων της Ελληνικής Λύσης, ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με τα Εθνικά μας θέματα, όπως η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12ν.μ, είμαστε ξεκάθαροι: 

Γράφει ο Κώστας Χήτας Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης

Οποιαδήποτε επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης που δεν θα περιλαμβάνει το σύνολο της Ελληνικής επικράτειας, εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα!

Εάν μάλιστα δεν υπάρξει ταυτόχρονη οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο, τότε μιλάμε για Εθνική μειοδοσία, διάρρηξη του ενιαίου αμυντικού δόγματος και εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας. Το έχει πει αμέτρητες φορές ο Κυριάκος Βελόπουλος -ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ- ότι όταν ανακηρύσσεις ΑΟΖ την ανακηρύσσεις ΠΑΝΤΟΥ και όχι ΜΕΡΙΚΩΣ!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΝΔ ΜΕΡΙΚΩΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ, ΜΕΡΙΚΩΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΜΑΣ ΥΔΑΤΑ… ΜΕΡΙΚΩΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ! Άλλα είχαν υποσχεθεί στους Έλληνες και άλλα κάνουν! ΑΛΛΑ έλεγαν για το Σκοπιανό, άλλα έλεγαν για το λαθρομεταναστευτικό, άλλα  έλεγαν ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ!!! Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ και σημερινών υπουργών της Κυβέρνησης, που κατέκριναν την τότε προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ…

ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟ 2018 ΤΑ «ΓΑΛΑΖΙΑ» ΣΤΕΛΕΧΗ: 

Κουμουτσάκος: Ως τότε τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ: έκανε λόγο για «φθηνούς εντυπωσιασμούς» της τότε κυβέρνησης, «που υποσκάπτουν θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής». 

Άδωνις Γεωργιάδης: τον Οκτώβριο του 2018 μιλούσε για «μεγάλη ζημιά που ξεχώρισε ο Κοτζιάς το Ιόνιο από το Αιγαίο για τα 12 μίλια»! 

Θάνος Πλεύρης: με την μερική επέκταση στα 12 νμ «αποδέχονται ότι το Αιγαίο είναι μια ειδική περίπτωση». 

Άγγελος Συρίγος: Ο νυν Υφ. Παιδείας, υποστήριζε το 2018 ότι ήταν «Λάθος η εξαίρεση του Αιγαίου από την επέκταση των χωρικών υδάτων. 

Βασίλης Κικίλιας: «δεν γίνεται έτσι σοβαρή εξωτερική πολιτική, δημιουργώντας τετελεσμένα κατ’ αποκοπή και προσχωρώντας στην επιχειρηματολογία της Τουρκίας, που μιλάει για ειδικό καθεστώς στο Αιγαίο».

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο πρόεδρός μας Κυριάκος Βελόπουλος έχει δώσει αγώνα ζωής για τα 12νμ, για τα οφέλη που μπορεί να έχει η Ελλάδα μας από τον ορυκτό πλούτο που κρύβουν Ιόνιο και Αιγαίο. Έναν ορυκτό πλούτο που μέσα σε 1,5 χρόνο η ΝΔ ξεπούλησε σε Ιταλούς και Αιγύπτιους, με μειοδοτικές συμφωνίες, που είχαν το θράσος να βαφτίσουν Εθνικά συμφέρουσες! 

Ακόμη και σήμερα δεν έχουν μιλήσει ανοιχτά στους Έλληνες για την πραγματική αξία των κοιτασμάτων της λεκάνης του Ηροδότου που παραχωρήσαμε στην Αίγυπτο και για αυτά σε Στροφάδες και Διαπόντια Νησιά στο Ιόνιο, που παραδώσαμε στους Ιταλούς… Δεν έχουν εξηγήσει γιατί η Κρήτη και η Ρόδος στη συμφωνία με την Αίγυπτο έχουν μειωμένη επήρεια; Δεν έχουν εξηγήσει γιατί οι Ιταλοί ψαράδες μπορούν να ψαρεύουν σε δικά μας χωρικά ύδατα και όχι εμείς στα δικά τους στο Ιόνιο;

Με την μερική επέκταση στο Ιόνιο ανοίγουμε την κερκόπορτα! Ερχόμαστε μία ανάσα από την ουσιαστική αναγνώριση της Mavi Vatan! Δίνουμε σάρκα και οστά στον εφιάλτη της  «Γαλάζιας Πατρίδας», την οποία για να λέμε όλη την αλήθεια η Ελλάδα έως τώρα αμφισβητεί μόνο σε ένα μέρος ανατολικά της Κρήτης! Η Ελληνική Λύση θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις να βάλει μυαλό στους Κυβερνώντες.

Shares