Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Εθνικές εκλογές: Η κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια μετάθεσής τους για το φθινόπωρο…

Εθνικές εκλογές: Η κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια μετάθεσής τους για το φθινόπωρο...

Κύκλοι του κυβερνώντος κόμματος χαρακτηρίζουν «ανοησίες και γελοιότητας» τα σενάρια περί ματαίωσης εκλογών – Στις 10 Ιουνίου ο Τσίπρας στον Προκόπη Παυλόπουλο, λέει ο Σκουρλέτης


Ανοησίες και γελοιότητες είναι η λακωνική απάντηση κύκλων του κυβερνώντος κόμματος στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί ενδεχόμενης μετάθεσης των εκλογών για το Φθινόπωρο.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει την προκήρυξη εκλογών.

Στις 10 Ιουνίου ο Τσίπρας θα ζητήσει πρόωρες εκλογές

Στις 10 Ιουνίου θα μεταβεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης επιβεβαίωσε ότι το αίτημα του πρωθυπουργού θα υποβληθεί την επόμενη Δευτέρα. Μιλώντας στο Open, διευκρίνισε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα για τον χρόνο των εκλογών. «Αυτά τα σενάρια διακινήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε, ενώ στην αρχή επικαλέστηκε άγνοια.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε οξύμωρη τη θέση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, ενώ αναφερόμενος Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε ότι «ήταν μεγάλο εμπόδιο με αυτά που εξέφραζε» και πρόσθεσε: «Το ΚΙΝΑΛ τα τελευταία χρόνια κινήθηκε μονομέτωπα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Και ενώ θα έπρεπε, μετά την καθοδική του πορεία, να αναστοχαστεί, δεν αιτιολόγησε μία διακριτότητα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Ποιο είναι το οξύμωρο; Ότι η Φώφη Γεννηματά σήμερα, επανέλαβε τα περί στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντικατέστησε αυτόν που υιοθέτησε αυτή την στρατηγική».

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares