Κυριακή , 12 Ιουλίου 2020
Τελευταία Νέα

Εταιρείες τουρκικών συμφερόντων «εισβάλλουν» στα ελληνικά υδατοδρόμια με στόχο το… Αιγαίο…

Εταιρείες τουρκικών συμφερόντων «εισβάλλουν» στα ελληνικά υδατοδρόμια με στόχο το... Αιγαίο...

Δεν έχει γίνει κατανοητό στην Αθήνα και στα εγχώρια ΜΜΕ ότι η Τουρκία άσχετα με τα ευχολόγια περί οικονομικής κατάρρευσης πετύχαινει αποτελέσματα που δείχνουν το ακριβώς αντίθετο:

«Εισβάλλει» στην Ελλάδα  ως υπεργολάβος και σε δημόσια  έργα.  Ευρωπαϊκές εταιρείες  τουρκικών συμφερόντων  ετοιμάζονται  να  πλειοδοτήσουν για την χρήση / εκμετάλλευση των υδατοδρομίων στα νησιά μας.

Φυσικά μια τέτοια εξέλιξη έχει άμεση σχέση με την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα στο Αιγαίο. 

Η διασύνδεση των υδατοδρομίων, οι αεροδιακομιδές με υδροπλάνα – ασθενοφόρα σε Κυκλάδες, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα, η αναγκαιότητα ίδρυσης του μητροπολιτικού υδατοδρομίου στην Αττική, η ανάγκη διασύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και με τα παράλια της Τουρκίας, καθώς και τα νέα τουριστικά προϊόντα που θα δημιουργηθούν αποτελούν στρατηγικό στόχο της Τουρκίας. Το έχουμε καταλάβει αυτό;

Οσο μεγαλύτερο είναι το δίκτυο υδατοδρομίων τόσο θα αυξάνεται και η σημασία τους. Ο στόχος είναι να υπερβούν τα 100 σε όλη την Ελλάδα.

Εάν η Άγκυρα μέσω ιδιωτών βάλει «χέρι» στην χρήση τους τότε θα έχουμε πολύ μεγάλο γεωστρατηγικό πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή που διατηρείται το αφήγημα περί οικονομικής κατάρρευσης ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα ενεργειακά , φιλικά στο περιβάλλον Νοσοκομεία  στον Κόσμο, το  Başakşehir uraam & Sakura City,  εγκαινίασε xθες ο Πρόεδρος Erdoğan, ως αποτέλεσμα  ΣΔΙΤ ( Σύμπραξης Δημοσίου  & Ιδιωτικού  Τομέα  ) με την Ιαπωνία.

Στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας  Shinzo Abe, που ήταν σε τηλεδιάσκεψη λόγω SARS COV 2, υπενθύμισε τις βαθιές σχέσεις φιλίας μεταξύ  των δύο χωρών και τα μεγάλα  έργα  που έκανε και κάνει η Ιαπωνία στην Τουρκία (Marmaray, γέφυρα Osman Gazi κ.ά ).

Το Νοσοκομείο  προσβλέπει  στον παγκόσμιο  Ιατρικό “τουρισμό ” με επισκέψεις  ασθενών  απ’ όλο τον κόσμο για θεραπείες  και χειρουργεία  (μέχρι πλαστικής cosmetic).

Το κτίσμα είναι ενός  εκατομμυρίου 21 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, χτισμένο σε οικόπεδο 789 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Έχει  456 κρεβάτια ΜΕΘ, 2682 κρεβάτια, 725 πολυκλινικά δωμάτια ασθενών και 90 χειρουργεία. Θα  δέχεται καθημερινά  35.000   εξωτερικούς ασθενείς με άμεσο προγραμματισμό 500 χειρουργικών  επεμβάσεων την ημέρα στις 90 αιθ. χειρουργείων (κυλιόμενες επεμβάσεις  σε rotation).

Βρίσκεται  κοντά  στο τεράστιο  νέο αεροδρόμιο  της Κωνσταντινούπολης, ενώ κλείνοντας  την ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε  πως η χώρα  του έχει στείλει ιατρικά  προϊόντα για τον sars cov 2,  σε  περισσότερες από 80 χώρες και συνεχίζει  να στέλνει, επειδή αυτό ” είναι το ανθρωπιστικό μας καθήκον συνείδησης. Είμαστε περήφανοι που το κάνουμε” ( sic) είπε.

Η Τουρκία  επιθυμεί το 2023 να είναι ο ρυθμιστής  της Ανατολικής  Μεσογείου ( 100 χρόνια  από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας  : 29.10.1923 ). Το 2053,  δηλ 600 χρόνια από την Άλωση  θέλει  να είναι G10 ( ήδη είναι στους G20 ) και το 2071 ( 1000 χρόνια από τη μάχη του Μάτζικερτ το 1071) , θέλει να είναι στους 2-3  παγκόσμιους  ρυθμιστές  του μέλλοντος  της ανθρωπότητας.

Δηλαδή έχει οράματα για να γίνει υπερδύναμη στα επόμενα 50 χρόνια, τουτέστιν να αναστήσει ξανά την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Και επειδή στην τότε Αυτοκρατορία η Ελλάδα αποτελούσε τμήμα της, κάπως έτσι μας βλέπουν και σήμερα. Πιστεύουν πως σιγά σιγά θα μας «απορροφήσουν» πάλι, άλλωστε βλέπουν πως υποχωρούμε διαρκώς.

Εδώ δεν υπερασπιζόμαστε πλέον ούτε το εθνικό έδαφος…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares