Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Έταζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους και μου έφαγε… 150.000 ευρώ, λέει θύμα του «Μάξιμου Σαράφη»

Με μια λεπτομερή περιγραφή επιχειρηματία-θύματος για τον τρόπο που ξεγελάστηκε και εξεπατήθηκε από τον Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη με ζημια… 150.000 ευρώ, αποκαλύπτεται η δράση του «Μάξιμου Σαράφη» που έβγαζε χρήματα εκμεταλλευόμενος ανθρώπους με επιχειρηματική δραστηριότητα.

Όπως είπε ο ίδιος στο Mega, ένας φίλος του και μάλιστα παιδικός τον έφερε σε επαφή με τον «Μάξιμο Σαράφη» με αποτέλεσμα να συμποεριληφθεί στον κατάλογο των ανυποψίαστων θυμάτων που του έταξε δάνεια και… εκατομμύρια σε λίγους μήνες και τελικά τους έκλεβε τα χρήματα και εξαφανιζόταν.

«Εμάς, μας τον συνέστησε ένας ντόπιος από εδώ Κρητικός, με τον οποίο γνωριζόμαστε 40 χρόνια παιδικοί φίλοι. Αυτός ο ντόπιος, ο φίλος 40 χρόνια, είχαμε συναντηθεί στο σπίτι του και λέγαμε διάφορα επαγγελματικά. Μου λέει ‘εγώ μπορώ να βοηθήσω’. Εντάξει του λέω αφού μπορείς, να βοηθήσεις» είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Τότε με συνέδεσε (σ.σ. με τον ‘Μάξιμο Σαράφη’) και βγήκα πάνω τον Μάρτιο του 2022 και ήπιαμε καφέ στο Κολωνάκι. Λέω στον ‘Μάξιμο Σαράφη’ το ψευδώνυμο και τον Κρητικό… τους λέω, γιατί μου έλεγαν για εκατομμύρια σε δύο μήνες, μου λέει το μάξιμουμ τρεις μήνες θα πάρεις τα χρήματα. Χρειαζόμαστε ένα business plan και λέω και στους δύο, αν πάει καλά η δουλειά θα σας ευλογώ σε όλη μου τη ζωή, αλλά αν με παίξετε θα σας μαυρίσω».

«Μου έφαγε 150.000 ευρώ»

Μετά τη συνάντηση το ανυποψίαστο θύμα έδωσε 150.000 ευρώ στον Φιλίστωρα που όμως δεν ξανά είδε ποτέ.

«Μου έταζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους. Υπάρχει ένας φάκελος 10 εκατοστά πάχος, τον αφήσαμε στο μέγαρο της Ασφάλειας Ηρακλείου μαζί με την καταγγελία που κάναμε. Τον είχα συναντήσει 3, 4, 5 φορές γιατί υπογράφαμε χαρτιά μαζί με τον γιο μου. Χαμογελαστός, ήρεμος, έδειχνε σιγουριά. Μου “έφαγε” 150.000 ευρώ, χωρίς την ψυχική οδύνη που δεν λογαριάζεται, αλλά ο Κρητικός μου πήρε και άλλα 30.000 νωρίτερα, ξεγελώντας με».

 

πρωτο θεμα

Shares