Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

«Έσβησε» η 93χρονη που είχε συλλάβει για φοροδιαφυγή η κυβέρνηση επειδή… πουλούσε τερλίκια!

Την τελευταία της πνοή, άφησε τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, η 93χρονη Σουζάνα Ηλιάδου που είχε συλλάβει για φοροδιαφυγή το 2019 η κυβέρνηση επειδή… πουλούσε τερλίκια στην λαϊκή αγορά!

Η εικόνα της ηλικιωμένης γυναίκας με χειροπέδες στα χέρια είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων καθώς της είχαν πάρει αποτυπώματα και την είχαν προσαγάγει στο μέγαρο της Κεντρικής Αστυνομικής Διεύθυνσης προκειμένου να τηρηθεί η λοιπή διαδικασία σα να επρόκειτο για επικίνδυνο βαρυποινίτη.

Την ίδια στιγμή που ή έννομη τάξη στην χώρα έχει καταρρεύσει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη μάλιστα πρόσφατα είχε επιτρέψει στους Ρομά για μέρες να ξυλοκοπούν, να ληστεύουν και να καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, ατιμώρητοι και ασύλληπτοι με αφορμή το επεισόδιο με τον 16χρονο και τους αστυνομικούς στα Διαβατά Θεσσαλονίκης που εν τέλει κατέληξε στο θάνατό του.

Μάλιστα οι δικοί της άνθρωποι κατήγγειλαν ότι την είχαν νηστική για πάνω από 12 ώρες.

Πίσω στο 2019, η 90χρονη τότε γιαγιά πουλούσε τα μάλλινα παπουτσάκια για το σπίτι που πλέκουν παραδοσιακά οι Πόντιες.

Πιθανώς πωλητών της λαϊκής, κατήγγειλαν τη γιαγιά και έφθασε αμέσως το περιπολικό και την είχαν συλλάβει.

Στη συνέχεια της είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ το οποίο όμως μετά από την πανελλήνια κατακραυγή βρέθηκε φόρμουλα και «πάγωσε» επ’ αόριστον.

Οι περιπέτειες για την γιαγιά Σουζάνα δεν είχαν τελειώσει, καθώς η Εφορία Αμπελοκήπων της είχε πρόστιμο 2.600 ευρώ επειδή δεν είχε κάνει έναρξη επαγγέλματος, βρέθηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για να δικαστεί για άσκηση εμπορίου χωρίς άδεια και αθωώθηκε.

Η κόρη της Ιουλιέτα Ηλιάδου, δήλωσε:

«Η μητέρα μου αισθάνθηκε αδιαθεσία το πρωί της Δευτέρας, την μετέφερα γρήγορα στο ΑΧΕΠΑ και εκεί κατάλαβα ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Ό,τι και αν έκαναν οι γιατροί δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή. Είχε περάσει δύσκολα στη ζωή της. Δεν άντεξε. Στις 11:00 το πρωί έφυγε. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος και είχε στενοχωρηθεί πολύ με αυτά που είχαν γίνει με τα δικαστήρια».

Η κηδεία της 93χρονης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής.

pronews.gr

 

Shares