Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εσείς πίνετε μαύρο τσάι; Μάθετε 9 μοναδικά οφέλη του για την υγεία…

Το τσάι είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο, φυσικά μετά το νερό.

Η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά και συγκεκριμένα σε πολυφαινόλες, καθιστά την τακτική του κατανάλωση ιδιαίτερα ευεργετική για την υγεία.

Έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθά σχεδόν στα πάντα, από την προστασία των δοντιών μέχρι τον καρκίνο.

Δείτε μερικά από τα μοναδικά οφέλη του μαύρου τσαγιού.

Πηγή αντιοξειδωτικών: Το μαύρο τσάι είναι πηγή αντιοξειδωτικών, όπως οι πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση των βλαβών στο DNA από τις ελεύθερες ρίζες. Τα ίδια συστατικά βοηθούν επίσης στη θεραπεία προβλημάτων ακοής και στην καταπολέμηση της νόσου του Πάρκινσον.

Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα: Η κύρια ένωση του μαύρου τσαγιού που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού είναι τα αντιγόνα αλκυλαμίνης. Επίσης, οι τανίνες στο μαύρο τσάι προστατεύουν τον άνθρωπο από κοινές ασθένειες, όπως το κρυολόγημα και η γρίπη.

Μειώνει το στρες: Οι ενώσεις της L-θεανίνης στο μαύρο τσάι μειώνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης στο σώμα.

Βελτιώνει την πέψη: Η καθημερινή κατανάλωση μαύρου τσαγιού διατηρεί την υγεία του πεπτικού συστήματος, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε τανίνες.

Συμβάλλει στη στοματική υγεία: Το μαύρο τσάι έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη διατήρηση της υγείας των δοντιών, καθώς περιορίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και μειώνει την συσσώρευση πλάκας. Οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στο μαύρο τσάι σκοτώνουν τα επιβλαβή βακτήρια.

Αυξάνει την ενέργεια: Το μαύρο τσάι βοηθά στην ενίσχυση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο. Η μέτρια ποσότητα καφεΐνης που περιέχει προκαλεί εγρήγορση, αυξάνει τον μεταβολισμό και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου: Θεωρείται αποτελεσματικό στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου, επειδή εμποδίζει τον σχηματισμό καρκινικών κυττάρων. Οι χημικές ενώσεις TF-2 στο μαύρο τσάι οδηγούν τα καρκινικά κύτταρα σε κατάσταση απόπτωσης, που συνεπάγεται αυτόματα τον θάνατό τους.

Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες: Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο μαύρο τσάι απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες, που είναι οι κύριοι λόγοι της αυξημένης πηκτικότητας του αίματος, της αρτηριοσκλήρυνσης και του καρκίνου.

Μειώνει τη χοληστερόλη: Το μαύρο τσάι ρίχνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και κακής χοληστερόλης στο αίμα, κάτι που συμβάλλει στην καλύτερη υγεία της καρδιάς.

onmed.gr

 

Shares