Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΑΙΣΧΟΣ: Παίρνουν πίσω την διάταξη περί βλασφημίας…

Μετά τις μεγάλες αντιδράσεις από κύκλους της αριστεράς και των ψευτο-προοευτικών για τη διάταξη περί βλασφημίας, φαίνεται να την παίρνουν πίσω.Πρόκειται για διάταξη η οποία προβλέπει έως και 2 χρόνια φυλάκιση για όσους προσβάλλουν τα θεία και ήταν από τα αιτήματα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε τα εκής: «Προβληματίζομαι πάρα πολύ.Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο, που έχει προκληθεί, υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr οι αντιδράσεις προβλημάτισαν την κυβέρνηση και συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και σήμερα το πρωί. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι μόλις σήμερα το πρωί, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 είπε ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει την περίφημη διάταξη περί κακόβουλης εξύβρισης των θείων.

Ο κ. Τσιάρας δήλωσε: «Προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο, που έχει προκληθεί, υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί».

Είναι μια αρνητική εξέλιξη, εάν αυτό ισχύει, και η κυβέρνηση θα έχει αποδείξει ότι ο “πατριωτισμός” της ηττάται πολύ εύκολα από τις φωνές που θέλουν να ισοπεδώσουν κάθε αξία στον τόπο αυτό.

Σημείωση: Άραγε αυτοί που κόπτονται για την ελευθερία της έκφρασης τώρα, είχαν την ίδια άποψη όταν ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος καταδικαζόταν για τις προσωπικές του απόψεις; Φυσικά το ερώτημα είναι ρητορικό…

Shares