Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

To Λιμενικό δίνει στεγνά την Γεροβασίλη : «Είχαμε ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ» – Δείτε το έγγραφο -φωτιά…

 Είχε ενημερωθεί το οικείο αστυνομικό τμήμα, γράφει το Λιμενικό στην απόρρητη αναφορά, αν και η υπουργός έσπευσε να ισχυριστεί ότι «η ΕΛΑΣ δεν είχε ενημέρωση»


Η απόρρητη αναφορά του συμβάντος στα Εξάρχεια από τον επικεφαλής της επιχείρησης που αποκαλύπτει το ΘΕΜΑ δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση και διαψεύδει την υπουργό κυρία Όλγα Γεροβασίλη.

Η υπουργός έσπευσε να δηλώσει ότι η Αστυνομία δεν είχε ενημέρωση για συμβάν, αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόρρητη αναφορά «επισημαίνεται ότι προ της έναρξης της επιχείρησης, είχε ενημερωθεί αρμοδίως το οικείο αστυνομικό τμήμα»!

Στην αναφορά, που φέρει ημερομηνία 5.4.19 και χαρακτηρίζεται ως «επείγουσα», περιγράφεται αναλυτικά το όλο αυμβάν που ξεκίνησε στις 17:40 με τον εντοπισμό στο blue star 1 ενός υπηκόου Συρίας με 218 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που κατέληξε στην πλατεία Εξαρχείων με το “φιάσκο” και το ξεγύμνωμα των οκτώ λιμενικών.

Βέβαια, η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή «έβγαζε την ουρά της απ’έξω», λέγοντας ότι δεν γνώριζε για την επιχείρηση του Λιμενικού και πλέον διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

Ομως σύμφωνα πάντα με την αναφορά του Λιμενικού, η ΕΛ.ΑΣ είναι έκθετη καθώς είχε ενημερωθει για την επιχείρηση αλλά δεν είχε δυνάμεις για να διαθέσει εγκαίρως στους αξιωματικούς του λιμενικού που πήγαν στο στόμα του λύκου, αντιμετωπίζοντας ομάδες ατόμων, που κρατούσαν καλάζνικοφ: «Βγαίνοντας από την οικία, οι άνδρες ΚΛΠ/ΠΟΔΙΝ βρέθηκαν αντιμέτωποι με πληθώρα ανδρών, τουλάχιστον 50, οι οποίοι κρατούσαν πολεμικά τυφέκια τύπου ΑΚ-47 (καλάζνικοφ), πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων και ρόπαλα και τους σημάδευαν με απειλητικές προθέσεις. Άμεσα δύο άνδρες ΚΛΠ/ΠΟΔΙΝ φυγάδευσαν τον δικαστικό λειτουργό επιβιβάζοντάς τον στο υπηρεσιακό όχημα, προκειμένουν να τον μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, ενώ οι υπόλοιποι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την απειλή του πλήθους».

anafora_arxeio2

 

Shares