Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ερώτηση Βελόπουλου για την απουσία ογκολόγου στο νοσοκομείο Αγρινίου…

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε ο Πρόεδρος της “Ελληνική Λύσης” & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την απουσία ογκολόγου στο νοσοκομείο Αγρινίου.Η ερώτηση εστιάζει στην πρόθεση του Υπουργού για πρόσληψη των απαραίτητων ογκολόγων ιατρών ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών της περιοχής.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Βελόπουλου:

«Χωρίς ογκολόγο το Νοσοκομείο Αγρινίου – Μεγάλη ταλαιπωρία των ντόπιων καρκινοπαθών

Κύριε Υπουργέ,

Στο Αγρίνιο, όπως μας ενημερώνουν ντόπιοι συμπολίτες μας, υποβόσκει μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση για τους καρκινοπαθείς της ευρύτερης περιοχής:Το νοσοκομείο εξακολουθεί να μην έχει Ογκολόγο και αντίστοιχο τμήμα. Οι ασθενείς, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε ακραία βιολογική κατάσταση, αναγκάζονται να ταξιδεύουν από 2-4 ώρες σε παραπλήσια νοσοκομεία για να λάβουν την θεραπεία τους. Λαμβάνοντας υπόψη το άθλιο οδικό δίκτυο της περιοχής μέχρι την Ιόνια Οδό και την μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τις οικογένειες στην Αιτωλοακαρνανία, η κατάσταση που διαμορφώνει η σχετική έλλειψη για τις οικογένειες των ντόπιων αδύναμων ασθενών συμπολιτών μας, αποδεικνύεται τραγική.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται οκ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα στην πρόσληψη των απαραίτητων ογκολόγων ιατρών για να λειτουργήσει επαρκώς στελεχωμένο το σχετικό τμήμα του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, προς ανακούφιση των πασχόντων καρκινοπαθών της ευρύτερης περιοχής;”

Shares