Τρίτη , 31 Μαρτίου 2020
Τελευταία Νέα

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή σχετικά με τη Βρίσα και την εγκατάλειψή της μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2017-Tι απαντούν τα υπουργεία…

Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, Υποδομών & Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης & Βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με τη Βρίσα και την εγκατάλειψή της μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2017…

…από το Υπουργείο Υποδομών επισημαίνεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα οριστεί νέος συντονιστής από την κυβέρνηση, ο οποίος θ’ αναλάβει την αντιμετώπιση των προβλημάτων συνεπεία του σεισμού. Παράλληλα, θα γίνουν προβλέψεις για χρηματοδοτήσεις, ώστε να αποκατασταθούν τα σεισμόπληκτα κτήρια.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΤΥΠ ΑΕ

Σε ότι αφορά τις αρμοδιότητές της, η εταιρεία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» γνωστοποιεί τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή η ΚΤΥΠ ΑΕ στάθηκε στο πλευρό των σεισμόπληκτων κατοίκων της Λέσβου. Αμέσως μετά την εκδήλωση του σεισμού, δόθηκε εντολή για μετάβαση στη Λέσβο, ειδικών κλιμακίων μηχανικών της εταιρείας. Τα κλιμάκια προχώρησαν και ολοκλήρωσαν την πρώτη ημέρα μετά το σεισμό, τον έλεγχο σε 16 σχολικές μονάδες εξεταστικά κέντρα του νησιού, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, καθώς και στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Στη συνέχεια, τα κλιμάκια προχώρησαν σε ελέγχους στα σχολικά κτίρια (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) της περιοχής που επλήγη περισσότερο από την σεισμική δραστηριότητα. Συνολικά εξετάστηκαν από τα κλιμάκια μηχανικών της ΚΤΥΠ ΑΕ στο πλαίσιο του Πρωτοβάθμιου Μετασεισμικού Ελέγχου ΑΕ, 88 σχολικά συγκροτήματα, 5 κέντρα υγείας, 1 νοσοκομείο και 6 παιδικοί σταθμοί. Η εταιρεία με έγγραφά της απέστειλε συγκεντρωτικούς πίνακες στον Δήμο Λέσβου, με τον χαρακτηρισμό της στάθμης των βλαβών των ανωτέρω στατικά ανεξάρτητων κτιρίων, καθώς και παρατηρήσεις για τις εντοπισμένες βλάβες σ’ αυτά, μεταξύ των οποίων και το δυστυχώς, κατεδαφιστέο Δημοτικό Σχολείο της Βρίσας και με άλλο έγγραφο στάλθηκαν στον Δήμο Λέσβου οδηγίες για τον τρόπο επισκευής των σχολικών κτηρίων.

Με απόφασή του το Υπουργείο Παιδείας ανέθεσε την διοίκηση του έργου της προσωρινής στέγασης του Δημοτικού Σχολείου Βρίσας στην Αυτοτελή Διεύθυνση Κτιριακής και Υλικοτεχνικής Υποδομής του ΥΠΠΕΘ, ενώ την ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου Βρίσας ανέλαβε να υλοποιήσει ο σύλλογος της σχολικής κοινότητας του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού).

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ “Δ”

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares