Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ερωτες «20.000 λεύγες υπό την θάλασσα»: Ολοκληρώθηκε η έρευνα για «στενές επαφές» πληρώματος σε υποβρύχιο της Βρετανίας…

Σεξουαλικό σκάνδαλο κάτω από τη θάλασσα ήρθε στην… επιφάνεια και συγκλονίζει το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό. καθώς αποκαλύφθηκε η ταυτότητα αξιωματικού που έκανε σεξ σε υποβρύχιο φορτωμένο με πυρηνικά.

Το υποβρύχιο HMS Vigilant είχε καταδυθεί στον Βόρειο Ατλαντικό, όταν «έσκασαν» οι… νάρκες περί σεξουαλικών σχέσεων δύο αξιωματικών με δύο γυναίκες, κάτι που είναι απαγορευμένο για μέλη του πληρώματος του ίδιου πλοίου

Μία από αυτές τις γυναίκες πιστεύεται ότι είναι η υπολοχαγός Ρεμπέκα Έντουαρντς, ενώ συνάδελφοί της αξιωματικοί απείλησαν με παραιτήσεις λόγω του σκανδάλου.

inner

Ειδικότερα, πέντε αξιωματικοί του υποβρυχίου απείλησαν να παραιτηθούν εν μέσω αναφορών ότι ο κυβερνήτης του υποβρυχίου είχε σεξουαλικές σχέσεις με άλλη αξιωματικό.

Οι κατηγορίες προκάλεσαν την οργή των μελών του πληρώματος και όπως ανέφερε πηγή στους ταν δύο αξιωματούχοι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με δύο γυναίκες, κάτι το οποίο είναι απαγορευμένο για το προσωπικό του ίδιου υποβρυχίου.

«Μια ομάδα αξιωματούχων απείλησαν να παραιτηθούν όταν το υποβρύχιο θα φτάσει στις ΗΠΑ. Το πρόβλημα που δημιουργείται με κάτι τέτοιο είναι ότι μπορεί να καταστραφεί η συντροφικότητα που συνοδεύει το σώμα των αξιωματικών, ανέφερε μία άλλη πηγή.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο κυβερνήτης του υποβρυχίου Στιούαρτ Άρμστρονγκ, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του μετά από ισχυρισμούς πως η σχέση του με μια κατώτερη στην ιεραρχία ήταν «πιο κοντινή από ό,τι θα έπρεπε να είναι». Την ίδια πορεία ακολούθησε και ο ύπαρχός του Μάικλ Σιλ εν μέσω ισχυρισμών για επίσης ανάρμοστη σχέση, με διαφορετική υφιστάμενη.

inner

Πηγές του βρετανικού ναυτικού ανέφεραν πως η απομάκρυνση των δύο κορυφαίων αξιωματικών από ένα σκάφος είναι «εξαιρετικά ασυνήθιστη».

Εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού διευκρίνισε ότι το περιστατικό δεν έχει επηρεάσει τις επιχειρήσεις του υποβρυχίου. «Επιβεβαιώνουμε ότι η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω σχόλια σε αυτή τη φάση», σημείωσε

Το περιστατικό αυτό λαμβάνει χώρα έξι χρόνια αφού η βρετανική κυβέρνηση επέτρεψε σε γυναίκες να υπηρετούν σε υποβρύχια.

Πηγή: Protothema.gr

Shares