Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ερντογάν: Το οθωμανικό “μαντρόσκυλο” που όλη η Δύση “ταΐζει” φοβούμενη να του επιβληθεί…

Ερντογάν: Το οθωμανικό “μαντρόσκυλο” που όλη η Δύση “ταΐζει” φοβούμενη να του επιβληθεί...

“Η Τουρκία, το πιστό, χρήσιμο μαντρόσκυλο μας”… Η Τουρκία έχει πάντα υποστηρικτές που προσπαθούν να εξισορροπήσουν τις πιέσεις που δέχεται για την “αντιδυτική-αντινατοϊκή” συμπεριφορά της.

Ο “σημαντικός ρόλος” της , ο πολυπληθής και καλά εξοπλισμένος στρατός της είναι ένα από τα επιχειρήματα που επικαλούνται όσοι θέλουν να δικαιολογήσουν τα “στραβά μάτια” που κάνουν οι ευαίσθητοι και δημοκράτες δυτικοί στα έργα και τις ημέρες του καθεστώτος Ερντογάν.

Ένα άρθρο στο National Interest αυτό ακριβώς παρουσιάζει: την Τουρκία ως “χρήσιμο μαντρόσκυλο” , το οποίο θα πρέπει να ανέχονται οι δυτικοί.

Επικαλούμενο την άποψη του αναλυτή Kyle Mizokami ,το άρθρο παρουσιάζει την Τουρκία ως μια στρατιωτική “υπερδύναμη” στην Ευρώπη και στην Ασία. Αναφέροντας τους αριθμούς αεροσκαφών ,ναυτικών μονάδων ,ακόμη και τα πυρηνικά που φιλοξενεί στο Ιντσιρλίκ, ο αναλυτής και το άρθρο καταλήγουν στο σύμπερασμα ότι “δεν πρέπει να αγνοούμε την Τουρκία”…

Άρα θα πρέπει και να την ανεχόμαστε; Αυτή φαίνεται ότι είναι η άποψη που κάποιοι επιχειρούν να επιβάλλουν , αρνούμενοι να κατανοήσουν ότι έχουν δημιουργήσει ένα τέρας που δύσκολα πλέον μπορούν να διαχιεριστούν. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δύση κάνει το ίδιο λάθος.

militaire.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares