Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Ερντογάν: Ποινική δίωξη σε βάρος του Αλτάι για τα σχόλια περί κρεμάλας- Συνεχίζεται το “κυνήγι μαγισσών”

Φαίνεται πως τα πράγματα στο εσωτερικό της Τουρκίας αρχίζουν και «ζορίζουν» επικίνδυνα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η κόντρα με την αντιπολίτευση και οι καταγγελίες σε βάρος του για τον καθεστωτικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και ο σουλτάνος δείχνει τα… δόντια του σε κάθε ευκαιρία, με έναν και μοναδικό σκοπό. Να κρατηθεί στην εξουσία. Αυτό μαρτυρούν και τα γεγονότα του τελευταίου 24ωρου…

Ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος CHP, Ενγίν Αλτάι, σε δηλώσιες του στον τηλεοπτικό σταθμό KRT TV υποστήριξε πως με τις πολιτικές του ο Τούρκος πρόεδρος κινδυνεύει να έχει την τύχη του Αντνάν Μεντερές, ο οποίος κρεμάστηκε, με αποτέλεσμα τη θυελλώδη αντίδραση του σουλτάνου.

Ο Ερντογάν αρχικά απάντησε πως δεν φοβάται τον θάνατο, ενώ στη συνέχεια με δική του εντολή ξεκίνησε ποινική διαδικασία και έρευνα σε βάρος του Αλτάι, ο οποίος ωστόσο με γραπτή του δήλωση έκανε λόγο για συντονισμένη επίθεση από τα τρολ του Ερντογάν και του «Παλατιού». Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως ουδέποτε ανέφερε ότι ο Ερντογάν πρέπει να έχει την τύχη του Μεντερές, αλλά διευκρίνισε πως αυτό που είπε είναι ότι κανείς δεν πρέπει να έχει τέτοιο τέλος.

«Σήμερα είδα έναν στρατό από τρολ που καθοδηγούνται από το Παλάτι και το AKP, το κόμμα του κ. Ερντογάν, που φόρεσε τον προεδρικό μανδύα και διαστρέβλωσε τα λόγια μου, να μου κάνουν επίθεση στο διαδίκτυο. Ο Ερντογάν ήλπιζε σε βοήθεια από τα ψέματα και τη διαστρέβλωση. Είπε, αναφερόμενος σε εμένα «ανέφερε ότι ελπίζει να έχει το τέλος του Μεντερές». Ουδέποτε είχα τέτοια πρόθεση ούτε καμία τέτοια προσμονή για τέτοια πράγματα», σχολίασε ο Αλτάι.

«Όλα τα λόγια μου έχουν καταγραφεί, αν υπάρχει τέτοια φράση καταγεγραμμένη, θα κάνω ό,τι χρειάζεται. Αλλά δεν υπάρχει. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ερντογάν δεν είδε, ούτε άκουσε τα λόγια μου. Ο Ερντογάν και τα τρολ του απλά μου επιτέθηκαν. Τον συμβουλεύω, όπως και τους εισαγγελείς και όσους θέλουν να ακούσουν τα λόγια μου. Έχει αναρτηθεί το βίντεο στα social media, είναι προσβάσιμο σε όλους. Η αλήθεια είναι διαφορετική από αυτή που προσπάθησαν να δημιουργήσουν μέσα από ψέματα και διαστρεβλώσεις. Αυτοί που χάνουν στην καρδιά του έθνους, πιστεύουν ότι πετυχαίνουν ψεύτικες νίκες σε έναν εικονικό κόσμο», πρόσθεσε.

«Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα εξπρές. Το κράτος επιτίθεται με όλες του τις δυνάμεις σύμφωνα με τις οδηγίες του Ερντογάν. Προσπαθούν να το συνδέσουν με την κίνηση των Ναυάρχων, να το συνδέσουν με πραξικόπημα. Δεν υπάρχει καμία τέτοια κίνηση ή πρόθεση. Κάθε φορά επανέρχεται το θέμα του πραξικοπήματος όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος διαλύει την οικονομία. Υπάρχει μια προσπάθεια να πάρει ψήφους από τη ρητορική του πραξικοπήματος. Επαναλαμβάνω ότι για τις προσβολές και τις απειλές του Ερντογάν, θα προσφύγω κι εγώ στη δικαιοσύνη. Θα συνεχίσω να λέω την αλήθεια στο έθνος μας», υπογράμμισε κλείνοντας ο Ενγκίν Αλτάι.

 

ΠΗΓΗ

 

Shares