Παρασκευή , 1 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Ερντογάν: Πέταξε την επιστολή Τραμπ στα… σκουπίδια…

Με απαξίωση αντέδρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην, πρωτοφανούς ύφους, επιστολή του Ντόναλντ Τραμπ, που είδε μέσω του Fox Business Network στη δημοσιότητα και προκάλεσε παγκόσμιο σάλο.

Σε αυτή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλεί τον Τούρκο ομόλογό του να μην είναι ανόητος και τον προειδοποιεί πως η ιστορία θα τον «κοιτά για πάντα σαν τον διάβολο αν δεν συμβούν καλά πράγματα«.

Η απάντηση από τον Ερντογάν ήρθε λίγες ώρες πριν ο Τούρκος πρόεδρος συναντήσει τους απεσταλμένους του Τραμπ στην Τουρκία για το ζήτημα της Συρίας, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Ερντογάν έδειξε με τον τρόπο του, πως απαξίωσε την επιστολή και το περιεχόμενό της, καθώς πηγές της τουρκικής προεδρίας είπαν πως όταν ο Τούρκος Πρόεδρος έλαβε την επιστολή Τραμπ, όχι μόνο την απέρριψε, αλλά την πέταξε στα σκουπίδια!

Ολόκληρη η επιστολή Τραμπ στον Ερντογάν
«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε:

Ας βρούμε μια καλή συμφωνία! Δεν θέλετε να είστε υπεύθυνος για τον σφαγιασμό χιλιάδων ανθρώπων κι εγώ δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας – Και θα το κάνω. Σας έδωσα ήδη μια μικρή γεύση με την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον.

Εργάστηκα σκληρά για να λύσω μερικά από τα προβλήματά σας. Μην απογοητεύσετε τον κόσμο. Μπορείτε να πετύχετε μια εξαιρετική συμφωνία. Ο Στρατηγός Μαζλούμ (σ.σ. ο ηγέτης των Κούρδων) είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί μαζί σας και να κάνει συμβιβασμούς που δεν θα έκανε ποτέ στο παρελθόν.

Εμπιστευτικά σας επισυνάπτω ένα αντίγραφο της επιστολής του σε μένα, που μόλις ήρθε.

Η ιστορία θα σας έχει ψηλά αν το κάνετε αυτό με σωστό και ανθρώπινο τρόπο. Θα σε κοιτά για πάντα σαν τον διάβολο αν δεν συμβούν καλά πράγματα. Μην είσαι σκληρός τύπος. Μην είσαι ανόητος.

Θα σε καλέσω αργότερα»!
onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares