Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ερντογάν: Μήνυση υπέβαλε κατά του Βίλντερς για ένα tweet – Η απάντηση του Ολλανδού

ERDOGAN-Γκερτ Βίλντερς
[adrotate group="4"]
 

Ερντογάν: Μήνυση κατά του Ολλανδού πολιτικού και αρχηγού του αντι-ισλαμικού κόμματος «Κόμμα για την Ελευθερία», Γκερτ Βίλντερς, υπέβαλε το πρωί της Τρίτης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για γελοιογραφία που ανάρτησε στο Twitter.

Στην εν λόγω γελοιογραφία ο Ερντογάν εμφανίζεται να φοράει ένα καπέλο-βόμβα έτοιμο να εκραγεί. Στη δημοσίευσή του ο Βίλντερς αποκαλεί τον Τούρκο πρόεδρο «τρομοκράτη», κάτι που τον εξόργισε.

«Ο φασισμός δεν υπάρχει στο λεξικό μας, υπάρχει στο λεξικό σας. Η κοινωνική δικαιοσύνη βρίσκεται στο λεξικό μας» ισχυρίστηκε την Κυριακή ο Ερντογάν, αποκαλώντας τον Βίλντερς «φασίστα».

Η απάντηση του Βίλντερς

Άμεση ήταν η απάντηση του Ολλανδού πολιτικού, ο οποίος σχολίασε μέσω Twitter τη μήνυση του Ερντογάν:

«Δηλαδή ο άνθρωπος που με αποκαλεί φασιστή και προηγουμένως κατονόμασε ολόκληρη την Ολλανδία φασιστική χώρα και κατάλοιπο του Ναζισμού πρόκειται να ασκήσει κατηγορίες εναντίον μου; Γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Αποτυχημένος!».

Οι νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά Μακρόν και Βίλντερς

Θύελλα αντιδράσεων στην τουρκική κυβέρνηση προκάλεσε ανάρτηση του Ολλανδού πολιτικού, βουλευτή  Γκερτ Βίλντερς, ο οποίος ποστάρει ένα σκίτσο του Ερντογάν να φέρει μια βόμβα, χαρακτηρίζοντάς τον «τρομοκράτη», ενώ έδωσε και συνέχεια λίγο αργότερα, τονίζοντας πως «η αλήθεια είναι δυσάρεστη κάποιες φορές, αλλά παραμένει αλήθεια!».

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που κάλεσε την Ευρώπη να «σταματήσει τους πολιτικούς με φασιστικές νοοτροπίες», ενώ αργά το μεσημέρι της Κυριακής… ο λόγος πέρασε στον ίδιο τον Ερντογάν, που βρήκε ευκαιρία να καταφερθεί εναντίον του Μακρόν, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών για το θέμα των εξοπλιστικών, προκαλώντας μάλιστα τους «αντιπάλους» του να επιβάλουν κυρώσεις!

Στη διάρκεια ομιλίας του, σε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στη Μαλάτεια, ο Ερντογάν είπε, μεταξύ άλλων: «Αυτή την περίοδο, ο επικεφαλής της Γαλλίας βρίσκεται διαρκώς απέναντι σε μένα, αλλάζοντας διαρκώς στάση. Ας κοιτάξει πρώτα τον εαυτό του, κάποιος πρέπει να τον εξετάσει. Υπάρχει επίσης ένα μέλος του κοινοβουλίου της Ολλανδίας, που κάτι γράφει για εμένα και έχει κολλήσει με αυτό. Ας μάθουν επιτέλους τα όριά τους. Έχετε υπολογίσει ποτέ με ποιους πορεύεστε; Ο φασισμός δεν βρίσκεται στην ατζέντα μας, αλλά στη δική σας. Εμείς δεν έχουμε φασισμό και ναζισμό στην ιστορία μας, αλλά κοινωνική δικαιοσύνη».

 

 

 

 

Shares