Παρασκευή , 25 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ερντογάν για τους 350.000 σφαγιασθέντες του Πόντου: «Δεν κάναμε κάτι για να νιώθουμε ντροπή»…

Ερντογάν για τους 350.000 σφαγιασθέντες του Πόντου: «Δεν κάναμε κάτι για να νιώθουμε ντροπή»...

Νέες προκλήσεις από τον Τούρκο Πρόεδρο ο οποίος απευθύνθηκε στο λαό του από την ιστορική αποβάθρα της Σαμψούντας

Για γενοκτονία κατά των Τούρκων έκανε λόγο σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά το διάγγελμά του στη Σαμψούντα με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη του Αγώνα της Ανεξαρτησίας των Τούρκων από τους Έλληνες και τους συμμάχους τους το 1919, η οποία όμως συμπίπτει με την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Απευθυνόμενος στο λαό του από την αποβάθρα της Σαμψούντας, όπου πριν από 100 χρόνια είχε αποβιβαστεί ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ για να ξεκινήσει ο πόλεμος κατά των ξένων δυνάμεων, ο Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε τη διάπραξη οποιασδήποτε γενοκτονίας από τους Τούρκους.

«Δεν έχει καταγραφεί καμία γενοκτονία, καμία τυραννία και καμία ενέργεια που να κάνει αυτό το έθνος να νοιώθει ντροπή», παρά τον τεράστιο πόνο και τις απώλειες που βίωσαν Οθωμανοί και Τούρκοι τους τελευταίους δύο αιώνες, όπως είπε.

«Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία διαπράχθηκε κατά του έθνους μας, όταν οι Οθωμανοί αποσύρονταν από τα Βαλκάνια», ισχυρίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην 100η επέτειο της 19ης Μαΐου. Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Τούρκου προέδρου,

«την ώρα που οι Οθωμανοί στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο πολεμούσαν γενναία σε τέσσερα μέτωπα, μας χτύπησαν πισώπλατα. Εμείς ήμασταν που χάσαμε πάλι εκατομμύρια γυναικόπαιδα και γέρους ανθρώπους».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares