Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ερντογάν: Επιμένει για εκλογές στις 14 Μαΐου

Ερντογάν: Επιμένει για εκλογές στις 14 Μαΐου - Οργή για την προσπάθεια εξαγοράς παιδιών

Οι καθυστερήσεις και τα τεράστια προβλήματα στη διαχείριση των καταστροφών από το σεισμό έχουν φέρει πολιτική κρίση στην κυβέρνηση του Ερντογάν.

Δυσαρέσκεια και οργή έχει προκαλέσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους Τούρκους πολίτες και την αντιπολίτευση για τη διαχείριση της κατάστασης του φονικού σεισμού. Η δυσαρέσκεια αυτή, μάλιστα, καταγράφηκε και στις δημοσκοπήσεις με κατάρρευση των ποσοστών του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Οι καθυστερήσεις και τα τεράστια προβλήματα στη διαχείριση των καταστροφών από το σεισμό με τους χιλιάδες νεκρούς έχουν φέρει πολιτική κρίση στην κυβέρνηση του Ερντογάν, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που στρέφονται προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αντιδράσεις προκάλεσε επίσης η εικόνα του Ερντογάν να μοιράζει χρήματα στους σεισμόπληκτους, με την αντιπολίτευση να τον κατηγορεί ότι το κάνει για να μαζέψει ψήφους. Συγκεκριμένα, ο ηγέτης του CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξερράγη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπορείς να εξαγοράσεις τη ανθρώπινη βούληση με χρήματα; Την πιο πονεμένη μέρα λες ”θα σου δώσω χρήματα;”… Για όνομα του Θεού!»

Παράλληλα, προσέθεσε πως «ο Ερντογάν δηλώνει ”δυο μέρες δεν κάναμε τίποτα ζητώ ταπεινά συγγνώμη”. Φίλοι, δεν υπάρχει συγχώρεση όταν επιβουλεύεσαι το λαό… Εσείς κάνατε τις παραβιάσεις (στους αντισεισμικούς κανονισμούς), το κάνατε επίτηδες».

Οι εικόνες «ελεημοσύνης» προς τα μικρά παιδιά που έχασαν τα πάντα χαρακτηρίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ντροπιαστικές και προκάλεσαν τη λαϊκή οργή. Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει να προχωρήσει κανονικά σε εκλογές, πιθανότατα στις 14 Μαΐου.

Πηγή: newsbomb.gr

Shares